Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas B.Obama neskris į L.Kaczynskio laidotuves dėl susisiekimą sutrikdžiusių ugnikalnio pelenų

AFP duomenimis JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienį nedalyvaus žuvusio Lenkijos prezidento L.Kaczynskio ir jo žmonos Marios laidotuvėse.
Lechas Kaczynskis
Lechas Kaczynskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš kalbėjau su laikinu Lenkijos prezidentu B.Komorowskiu ir apgailestavau dėl to, kad, dėl ugnikalnio pelenų sutrikus oro transporto susisiekimui, negalėsiu atvykti į laidotuves“, – sakoma išplatintame B.Obamos pranešime.

Anksčiau buvo skelbiama, kad JAV prezidentas išvyks lėktuvu „Air Force One“ iš karinių pajėgų bazės Andriuso mieste prie Vašingtono šeštadienį 21 val. JAV rytinės dalies laiku ir į Krokuvą turėtų atvykti 13.25 val. vietos laiku., o išvykti numatyta 17 val. Tokiu būdu, B.Obama Lenkijoje žadėjo išbūti 3,5 val.

Laidotuvėse taip pat nedalyvaus Indijos, Japonijos, Pietų Korėjos, Kanados delegacijos. Laidotuvėse nebus ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel. Taip pat neatvyks Ispanijos karalius Juanas Carlosas ir premjeras Jose Luis Rodriguez Zapateras, Anglijos princas Charlesas, Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy.

Patvirtinta, kad į paskutinę kelionę L.Kaczynskį palydės Baltijos šalių vadovai: Latvijos prezidentas V.Zatleras, Estijos premjeras А.Ansipas, Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė. Tačiau šeštadienio vakarą dar buvo neaišku, kokiu būdu prezidentė pasieks Krokuvą.

Čekijos prezidentas V.Klausas ir Slovakijos vadovas I.Gasparovičius į Lenkiją vyks automobiliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius