Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija paprašė Rusijos perduoti sudužusio prezidentinio lėktuvo juodąsias dėžes

Lenkija paprašė Rusijos perduoti lenkų prokurorams vadinamąsias juodąsias dėžes, pranešė Lenkijos karinės prokuratūros (LKP) viršininkas pulkininkas Krzysztofas Parulskis.
Per aviakatastrofą žuvo Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis ir dar mažiausiai 87 keleiviai.
Sudužęs lėktuvas. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lenkija

Lenkijos naujienų agentūros PAP išplatintame LKP komunikate sakoma, kad „šiuo metu visi procesiniai darbai katastrofos vietoje jau baigti, lėktuvo Tu–154M nuolaužos pervežtos į Smolensko šiaurinį aerodromą ir sudėtos taip kaip lėktuvas atrodė prieš skrydį“.

Lenkijos teisingumo ministerija ir Generalinė prokuratūra paprašė Rusijos, pagal teisinės pagalbos susitarimus, perduoti Lenkijos prokuratūrai juodąsias dėžes ir dokumentus, susijusius su Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofa prie Smolensko balandžio 10 dieną.

Varšuvos apygardos karinė prokuratūra tragedijos dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą „dėl netyčinės katastrofos ore, kurios metu žuvo visi Tu–154M keleiviai, tarp jų Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis su žmona ir visa įgula“.

Varšuvoje prokurorai paėmė visus 36-ojo specialiojo oro pulko dokumentus, susijusius su skrydžiu, įgula ir pranešimais apie orą.

Nuo ketvirtadienio Lenkijos karinių oro pajėgų technikos institute tiriami trečiosios juodosios dėžės savirašiai, registravę skrydžio parametrus, kadangi šis įrenginys pagamintas Lenkijoje ir jo įrašus gali perskaityti tik lenkų specialistai.

Rusijoje lėktuvo sudužimo aplinkybes tiriantis lenkų prokuroras Andrzejus Seremetas ketvirtadienį sakė, jog lakūnai „paskutinėmis skrydžio sekundėmis jau žinojo, kad katastrofos išvengti nepavyks“.

Jis taip pat sakė, jog juodųjų dėžių įrašai, išskyrus „asmeninius pokalbius“, bus paviešinti . 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius