Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 04

Premjeras po metinio Prezidentės pranešimo: išgirdome pritarimą naujajam socialiniam modeliui

„Vertinu Prezidentės išsakytą nuomonę apie valstybei aktualiausius per metus pasiektus rezultatus ir ateities gaires. Noriu pasidžiaugti, kad valstybės vadovės išvardintose srityse nubrėžtos veiklos gairės sutampa su Vyriausybės veiklos kryptimis, o apžvelgti darbų rezultatai yra tie, kurie nebūtų pasiekti be Vyriausybės pagalbos ar iniciatyvų. Tai tik dar kartą įrodo, kad einame teisinga kryptimi, ir kad viską galima pasiekti tik tarpinstituciniu bendradarbiavimu, bendromis pastangomis. Kalbu ir apie papildomas lėšas šalies gynybai bei saugumui, ir apie europinius pinigus regionams, ir apie Lietuvai reikšmingų projektų, kaip SGD terminalas, įgyvendinimą“, – sako premjeras Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį į šalies vadovės paminėtą tikslą siekti socialinio saugumo ir gerovės. Pasak A. Butkevičiaus, šioje srityje Vyriausybė dirba labai aktyviai, jos pastangomis 2014 metais ūkyje didėjo realusis darbo užmokestis 5,1 procentu. Taip pat nuo 2014 metų spalio 1 dienos padidinta minimalioji mėnesinė alga. Ji bus didinama ir nuo šių metų liepos mėnesio. Sumažėjo elektros, dujų, o kartu ir šildymo kainos. Be to, ši Vyriausybė grąžina konservatorių ir liberalų nurėžtas pensijas. 

Ministro Pirmininko teigimu, aktyviomis užimtumo priemonėmis pavyko sumažinti nedarbą – naujausiais „Eurostat“ duomenimis, darbuotojų skaičius šalies ūkyje 2014 metais padidėjo 29,9 tūkstančiais. „Tačiau būtina imtis reikšmingų pokyčių, kad darbo rinkoje darbo pasiūla būtų dar didesnė“, – pabrėžė premjeras. 

„Prezidentės pranešime įžvelgiau svarbų punktą – pritarimą, kad darbo santykių srityje reikalingi pokyčiai, kad reikia lankstesnių darbo santykių, realios, o ne „popierinės“ darbuotojo apsaugos, kas padidintų gyventojų užimtumą. Tad tikiuosi aiškaus palaikymo svarstant naują socialinio modelio projektą tuomet, kai jis bus išlydėtas iš Vyriausybės.

Kad nepasiklystume, kaip Prezidentė sakė, socialinio modelio labirintuose, dirba specialistai, socialinio modelio parengti projektai yra koreguojami ir bus svarstomi artimiausiu metu.

Kad nepasiklystume, kaip Prezidentė sakė, socialinio modelio labirintuose, dirba specialistai, socialinio modelio parengti projektai yra koreguojami ir bus svarstomi artimiausiu metu. Buldozeriu jo niekas nestumia, atvirkščiai – vieša diskusija vyko porą mėnesių, atsižvelgta į argumentus, bet turime eiti į priekį, jei norime kažko pasiekti.

Trišalei tarybai nebus uždarytos durys ir bus galima teikti pasiūlymus projektų paketui Seime. Yra ir kitas svarbus aspektas – nepasiklysti šio projekto vertinimų labirintuose, nenueiti populizmo keliu. Turime realiai vertindami situaciją siekti socialinės sistemos pertvarkos įgyvendinimo bendromis pastangomis“, – sako Vyriausybės vadovas A. Butkevičius.

Ministras Pirmininkas taip pat atkreipė dėmesį į Prezidentės minimą europinių lėšų panaudojimą svarbą, Ūkio ministerijai skirtą kritiką. „Suprantame savo pareigą garantuoti vadybinę pagalbą investicijoms Lietuvoje. Keliame ne tik lėšų panaudojimo skaidrumo ir operatyvumo klausimą, bet ir būsimos naudos – konkrečios ekonominės grąžos klausimą. Su Finansų ministerija yra suderintos visos priemonės, kurių įgyvendinimas numatytas 2015 metais. Dirbama atsakingai, ruošiamasi projektams kitiems metams, ir, tikrai sieksime, kad svarbiems projektams panaudoję europines lėšas gautume didžiausią grąžą“, – pažymėjo premjeras. 

Vyriausybės vadovas su Prezidentės metinio pranešimo turiniu susipažino lankydamasis Paryžiuje, kur dalyvauja Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos Ministrų Tarybos sesijoje. Šis renginys svarbus Lietuvai, nes šiandien būsime oficialiai pakviesti derėtis dėl narystės šioje organizacijoje.

Taip pat skaitykite: Premjeras apie Lietuvos narystę EBPO: tai prilygsta įstojimui į Europos Sąjungą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius