-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 17 /18:49

Avarijoje žuvo Seimo narys Juozas Palionis

Avarijoje pirmadienį Prienų rajone žuvo Seimo narys socialdemokratas Juozas Palionis.
J.Palionis
Juozas Palionis / „Scanpix“ nuotr.

Parlamentaro J.Palionio vairuojamas automobilis „Toyota Corolla“, pirminiais duomenimis, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir pateko į kraupią kaktomušą su sunkvežimiu. Parlamentaras, kuriam buvo 60 metų, žuvo vietoje. Jo palaikus ugniagesiai gelbėtojai iš nuolaužų traukė visą valandą.

15min.lt sužinojo, kad eismo nelaimė įvyko kelio Vilnius–Prienai 62-ame kilometre, prie vadinamosios Napoleono kepurės. Apie avariją policijai pranešta 17.10 val.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnų pagalbos paprašyta 17.26 val.

Žuvusiojo vairuotojo palaikus iš „Toyota“ automobilio nuolaužų ugniagesiai ištraukė 18.18 val.

Papildyta 18.27 val. „Mūsų žiniomis, J.Palionio automobilis išvažiavo į kairę kelio pusę ir susidūrė su sunkvežimiu“, – žinią patvirtino Socialdemokratų partijos vadovas Algirdas Butkevičius.

„Seimo narys vairavo nuosavą automobilį „Toyota Corolla“ ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu sunkiasvoriu automobiliu „Mercedes-Benz“. Jis žuvo vietoje", – BNS sakė Prienų policijos komisariato Organizacinės grupės vyresnysis specialistas Arūnas Malinauskas.

Pasak policijos atstovo, Seimo narys važiavo vienas. Teigiama, jog vyko iš susitikimo su rinkėjais. Sunkvežimio vairuotojas nenukentėjo. Avarijos priežastys tiriamos, tikimasi, kad jas atskleis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

J.Palionis Seime dirbo trečią kadenciją iš eilės nuo 2000 metų. Jis buvo išrinktas Prienų vienmandatėje apygardoje, tad dabar joje turės būti surengti nauji rinkimai.

Kadras ia LNK žinių/J.Palionio automobilis
Kadras iš LNK žinių/J.Palionio automobilis "Toyota Corolla" po avarijos

Politikas sovietmečiu yra buvęs Komunistų partijos narys, 1998–2004 metais buvo Naujosios sąjungos (socialliberalų) narys, nuo 2004-ųjų priklausė Socialdemokratų partijai.

15min.lt primena, kad J.Palionis ir anksčiau yra turėjęs nemalonumų kelyje. 2006 m. vasarą, savaitgalį surengto reido metu, tuomet parlamentaru taip pat buvęs J.Palionis įkliuvo pareigūnams neblaivus.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Juozas Palionis duoda Seimo nario priesaiką 2008-aisiais.
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Juozas Palionis duoda Seimo nario priesaiką 2008-aisiais.

Tąsyk parlamentaro vairuojamas mikroautobusas „Mercedes Benz Vito“ buvo sustabdytas šeštadienį vėlai vakare sostinės pakraštyje, Žaliųjų ežerų gatvėje. Seimo nariui nustatė vidutinį girtumo laipsnį, jo kraujyje rasta daugiau nei 1,5 promilės alkoholio.

J.Palionis buvo vedęs, turėjo sūnų ir dukterį.

Papildyta 18.49 val. Užuojautą pareiškusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigė, kad velionis buvo pareigingas, darbštus ir konstruktyvus asmuo, dirbęs Seime 11 metų.

„Dirbdamas atsakinguose komitetuose ir jiems vadovaudamas ankstesnėse kadencijose, būdamas Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotoju pastaraisiais metais Velionis sugebėdavo įtikinti kolegas Seimo narius įsiklausyti į visas nuomones ir išspręsti net ir pačius sudėtingiausius klausimus“, – užuojautoje rašo I.Degutienė.

„Juozo Palionio žūtis – tai ir didelė netektis Jo gimtajam Prienų kraštui, kurį Velionis itin mylėjo ir kurio žmonėmis nepaliaujamai rūpinosi", – teigia I.Degutienė.

Kadras ia LNK žinių/J.Palionio 2005 m. laidos pilkas automobilis
Kadras iš LNK žinių/J.Palionio 2005 m. laidos pilkas automobilis "Toyota Corolla" po avarijos


Žiūrėti Vieta, kur avarijoje žuvo Seimo narys didesniame žemėlapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius