Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 26

145 mln. litų iš PSDF biudžeto rezervo gydymo įstaigas pasieks pagal pateiktas sąskaitas

145,3 mln. litų iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto rezervo paskirstyti ligonių kasoms, gydymo įstaigas jie iki metų galo pasieks pagal pateiktas sąskaitas.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Valstybinė ligonių kasa (VLK) penktadienį pranešė šias lėšas paskirsčiusi visoms penkioms teritorinėms ligonių kasoms (TLK) trečiajam ir ketvirtajam šių metų ketvirčiams. Taip duotas startas TLK su šalies sveikatos priežiūros įstaigomis pasirašyti papildomus finansinius susitarimus, pagal kuriuos su gydymo įstaigomis bus atsiskaitoma už pacientams suteiktas paslaugas antrąjį šių metų pusmetį.

„Šios lėšos leis antrąjį šių metų pusmetį išlaikyti iki šiol pasiektą sveikatos priežiūros paslaugų lygį, nemažinant finansavimo, šiuo metu galiojančios bazinių kainų balo vertės (beveik visoms paslaugoms 0,89 lito), sveikatos priežiūros paslaugų kiekio. Nemažės nei paslaugų prieinamumas, nei kokybė“, – teigiama VLK pranešime.

VLK pažymi, kad už suteiktas paslaugas pacientams su gydymo įstaigomis bus atsiskaitoma kaip ir iki šiol – pagal įstaigų pateiktas sąskaitas.

Pasak VLK Ryšių su visuomenė skyriaus vedėjos Linos Bušinskaitės, dalis liepos mėnesiui TLK paskirstytų PSDF biudžeto rezervo lėšų kartu su kitomis šio biudžeto lėšomis jau pasiekė gydymo įstaigas.

„Tiesiog pagal pateiktas sąskaitas už birželį dalis lėšų jau pasiekė įstaigas, likusios lėšos už birželį pasieks kitą savaitę, kai bus gautos paskutinės sąskaitos už birželio mėnesio paslaugas“, – BNS sakė L.Bušinskaitė.

Ministrų kabinetas liepos mėnesio pradžioje priėmė nutarimą, kuriuo leido naudoti 145,3 mln. litų iš PSDF biudžeto rezervo. Daugiausia PSDF biudžeto rezervo lėšų – 132,8 mln. litų – skirta asmens sveikatos priežiūros paslaugoms, 8,3 mln. litų skirta medicininei reabilitacijai ir sanatoriniam gydymui, o paslaugoms, teikiamoms pagal sveikatos programas – 4,2 mln. litų.

Šių metų Privalomojo sveikatos draudimo biudžetas yra 2,863 mlrd. litų. Palyginti su pernai, šis rodiklis išaugo, tačiau ligoninės skundžiasi finansavimo trūkumu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius