Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 10 /15:40

Bendrą albumą pristatantys Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis į „Euroviziją“ nespjauna

Ketvirtadienį tiesioginėje 15min.lt konferencijoje lankėsi ir į skaitytojų klausimus atsakė meilės istorijas savo dainomis pasakojantis Ericos Jennings ir Jurgio Didžiulio duetas „The Ball & Chain“.
Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings
Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

To paties pavadinimo debiutinį albumą pristatantis kūrybinis duetas savo dainas dovanos menų fabrike „Loftas“ Vilniuje ir naujame klube pavadinimu „Gargaras“ Kaune. Miegamojo muzikos žanrui savo dainas priskiriantis duetas albumą gerbėjams iki 2011 m. lapkričio 11 d. internete atiduoda nemokamai.

„The Ball & Chain“ albumą nemokamai parsisiųsti galima apsilankius dueto „Facebook“ profilyje (facebook.com/theballandchain), spausti „Patinka“, kairiame šone rasti mygtuką „Download album“ ir atsiradusiame plakate spustelti „Parsisiųsk“.

VIDEO: 15min.lt konferencijoje - Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis

– Koks yra jūsų naujasis albumas? Kam jį skiriate? Galbūt įsimylėjusioms poroms? (Patricija)

Erica: (juokiasi) Mūsų albumas vadinasi kaip ir grupė – „The Ball & Chain“.
Jurgis: Jis yra apie meilę po įsimylėjimo. Jei nežinote, apie ką, galite parsisiųsti iš mūsų tinklalapio „Facebook“.

– Kaip manote, ar jūsų šeimyninis albumas ras savo klausytoją? Ar pataikėte į poreikius? (Ugnė)

Jurgis: Nelabai stengėmės įtikti klausytojams, nepataikaujame publikai su šiuo projektu, tiesiog turėjome daug gerų dainų ir norėjome jomis pasidalinti. Šiais laikais kartais nekomercija „suvalgoma“ geriau nei komercija, guodžia tai, kad jei ir neparduosime, bent širdžiai gerai.

– Erika, jūsų albumo fotosesijoje vilki erotiškais drabužiais – įdomu, ar namuose pati turi tokių rūbų, ar tai – tik duoklė gerbėjams? Jei turi – kaip dažnai juos vilki? (Marijus)

Erica: Namuose išvis vaikštau be drabužių (juokiasi). Nemanau, kad fotosesija buvo erotiška, juk daug nesimato.

Jurgis: Subtiliai erotiška. Namie Erica vilki treningu (juokiasi). Fotosesijos padeda šeimyniniams reikalams (juokiasi), bet kiekvieną vakarą ji taip neatrodo.

Jei abu yra lygūs, turi nuolat pasitempti dėl kito žmogaus, pasistengti. Meilę reikia formuoti kiekvieną dieną, įsimylėti kiekvieną dieną, pasipešti, pakūrenti aistros ugnį.

– Prisiminkite, kada paskutinį kartą pirkote muzikinį diską ir kokio atlikėjo ar grupės jis buvo? Už kurio Lietuvos dainininko (-ės) kompaktinę plokštelę sutiktumėte sumokėti? (Aurimas)

Jurgis: Paskutinį pirkome „Mumford & Sons“, prieš ją „LCD Sounsystem“, paskutinį lietuvių albumą gavom dovanų iš „Brassbastardz“, dabartinių „Keymono“, bet už jį būtume mielai sumokėję. Muzikos pirkimo įpročiai keičiasi. Gaila, kad šį dešimtmetį liko daug neišklausytos ir nenupirktos muzikos.

– Kaip skyrėsi jūsų gyvenimas, kai grodavote skirtingose grupėse atskirai? Ar dėl to jūs geriau sutariate, o gal kyla konfliktų? (Milda)

Erica: Gerai santykiams, kai turi įvairių projektų, kai nebūni visą laiką kartu. Ypač gerai, kai muzika skiriasi.

Jurgis: Muzikos srityje neprivalai būti monogamiškas, jei „The Ball&Chain“ būtų vienintelis, išprotėtume. Jei jis pradėtų kenkti mūsų santykiams, greitai jį uždarysime, esame taip sutarę.

– Jurgi, ar seki, kuo gyvena ir ką daro buvę „Inculto“ grupės nariai? Kaip dažnai bendraujate ir kaip sutariate dabar? (Karolis)

Jurgis: Sutariame labai gerai, sveikinamės pasibučiuodami. Aurelijus sėkmingai tęsia reikalus su „Freaks On Floor“, tai viena geriausių roko grupių Lietuvoje. Jievaras Jasinskis toliau kuria aranžuotes kitiems projektams, visi vaikinai turi ką veikti. Jonas Narbutas pas Aliną Orlovą groja...

– Jurgi, ar nekyla minčių prikelti iš numirusiųjų „Inculto“? (Aistis)

Jurgis: Labai pasiilgau šios grupės, pasiilgau koncertų, tų dainų atlikimo. Bet tuo pačiu kažkaip dar nenorėčiau jos susigrąžinti. Mūsų santykiai nėra blogi, tad, manau, yra vilties, kad dar susibėgsime, bet tokios veiklos kaip anksčiau tikrai nevykdysime. Nostalgijos tam vardui yra.

– Ar turite minčių apie bendrus projektus su kitomis muzikos grupėmis? (Paulius)

Erica: Ne.

Jurgis: Kol kas ne. Aš labai tingiu prodiusuoti. Pavyzdžiui, šį albumą pats prodiusavau. Mums labiau patinka rašyti dainas. O kai jas reikia įrašyt, sutvarkyt, aranžuot... Nors Erica šio vargo nemato, ji tik dainuoja ir gražiai atrodo.

– Kokie muzikiniai projektai, jūsų nuomone, šiomis dienomis Lietuvoje gali pelnyti žiūrovų pripažinimą ir komercinę sėkmę? (Justinas)

Jurgis: Reikėtų šių dalykų netapatint. Grubiai tariant Lietuvoje šiuo metu yra „šūdina“ kultūros padėtis. Komercija nejaučia atsakomybės ugdyti klausytoją, jie nori pinigus skirti greitiems projektams – krūtinėms, plaukams, kur nėra muzikos. Kad sulauktum pripažinimo, nebūtina būti komerciškai sėkmingam. Tie patys „Keymono“ (eks „Brassbastardz“) puikiai groja, bet vargu ar sulaukia finansinės sėkmės. Man labai gaila, kad iširo „Rythm Junkies“. Liūdna dėl tokių dalykų. Yra, kas randa sau modelį ir pagal jį dirba, kad ir „Silence“ komanda, „G&G Sindikatas“ gerai sukasi. Gaila, kad yra daug talentingų „chebrų“ ir labai mažai galimybių.

– Erica, ar nenukenčia „Skamp“ dėl jūsų šeimyninio dueto? Juk didelę dalį savo kūrybinės energijos dabar atiduodate duetui? (Modis)

Erica: Ne (juokiasi). Mes visi trys turime įvairių projektų, Vilius labai užimtas su „Kabliu“, Viktoras su „Loftu“. Aš darau šį projektą, dirbu su „Skamp“, „No Djs“. Su „Skamp“ dar kursime albumą, kitąmet, matyt, pradėsime, kai turėsime daugiau laiko. Šiandien suplanavome kalėdinį „Skamp“ koncertą „Lofte“ gruodžio 26-ąją.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings

– Ar nesirengiate gastrolėms užsienyje? Kokiose šalyse norėtumėte koncertuoti? (Remigijus A.)

Jurgis: Yra toks momentas... Šiaip su šiuo projektu labiausiai norisi tiesiog groti. Jei sulauktume pripažinimo, užsimegztų ryšiai su užsieniu, dėl kurių galėtume ten pasirodyti, mums tai būtų labai priimtina ir patiktų. Tačiau to stipriai nesitikime.

Erica: Jei bus, tai gerai.

Jurgis: Jei nebus, irgi gerai. Manau, šios dainos gali užkariauti platesnę auditoriją, bet šis projektas yra apie muziką ir mėgavimąsi ja, o ne apie jos pardavimą.

– Sveiki, man labai patinka jūsų naujas darbas. Ar tiesa, ką žmonės šneka, kad jūs būsite „Lietuvos balso“ mokytojai? Ką manote apie šį projektą? Ačiū! (Noriu į dangų)

Erica: Aš girdėjau apie šį projektą, jis įdomus ir geras.

Jurgis: Labai geras, kol kas galime pasakyti tik tiek.

Apie (ne)emigraciją: praėjusiais metais, jei gerai pamenu, nuo lietuviškos žiemos bėgote po Kolumbijos saule. Šiemet ištversite Vilniuje šaltąjį laikotarpį? (Erina) Kada vėl į Kolumbiją? (Algis)

Jurgis: Norėtųsi kuo greičiau.

Erica: Kitais metais, gal vasario gale.

Jurgis: Aš įstojau į verslo vadybos magistrantūrą, o Erica mokosi pramoginės scenos meno. Vilniuje žiemą ne pats geriausias metas, bet kol kas turėsime pabūti.

– Ar planuojate pasilikti gyventi Lietuvoje? (Paulius)

Jurgis: Vilnius yra mūsų namai ir mes čia esame labai laimingi. Jei dar būtų šilčiau, būtų dar geriau. Čia globalinis atšilimas praverstų. Jau 10 metų čia gyvenu, vis galvoju, kad priprasiu, bet ne. Net kai šiltas ruduo, galvoju, kad galėtų būti šilčiau.

– Turite du mažus vaikus, ar leidžiate juos į valstybinį, ar į privatų darželį? O gal paliekate su aukle? Kaip elgtis rekomenduotumėte kitoms jaunoms mamoms? (Silvija)

Erica: Nežinau, visi vaikai skirtingi. Mūsų Pranui gruodį bus ketveri, nuo rugsėjo jis eina į valstybinį darželį, jam ten labai patinka. Buvo daug klausimų dėl kalbos. Antanui kitą savaitę bus dveji. Kitąmet jis eis į tą patį darželį.

Jurgis: Dėl to ir leidome į valstybinį, kad pastiprintų lietuvių kalbą. Bet kiekvienas atvejis individualus, kai kurie tiesiog alergiški darželiams. Jiems geriau su aukle, reikia daugiau dėmesio. Aš praleidau savaitę darželyje su savo vaiku, kad jis priprastų.

Erica: Siūlau tėvams palaukti, kol vaikui sueis bent dveji su puse.

– Ar jūsų vaikai taip pat muzikalūs? Gal muša šaukštu į taktą, kai girdi jūsų dainas? (Kamilė)

Erica: Labai mėgsta dainuoti ir šokti.

Jurgis: Šoumenai, mėgsta į mikrofoną dainuot, maivytis, prašo visų tylos.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings

– Ar neplanuojate susilaukti trečiosios atžalos – juk jūsų sūnums tikriausiai būtų smagu turėti sesutę? (Daiva)

Erica: Būtų smagu, bet dabar neplanuojame.

Jurgis: Nesistengiam. Buvo juokinga, kažkas paleido gandą, kad Erica laukiasi, mane net močiutė kamantinėjo.

– Iš šalies atrodo, kad dabar išgyvenate savo santykių renesansą? Ar tai – tiesa? (Živilė)

Jurgis: Šiaip mūsų santykiai dar neturėjo rimtų krizių.

Erica: Yra buvę tik mini krizių.

Jurgis: Daugiau yra kūrybinis renesansas, Erica pasidarė įdomesnė nuo tada, kai vaikšto į mokslus. Kalbame apie teatrus, vaidybą, knygas. Aš irgi tapau įdomesnis, pradėjau rašyti daugiau dainų. Tas renesansas įvyko tik mūsų santykių kontekste, patys santykiai nepasikeitė.

Erica: Mes kartu kiek? Septynerius metus...

– Ar jūsų namuose dar liko tie sidabriniai Jurgio šortukai? Gal jie saugomi kokioje ypatingoje vietoje? (Gabija)

Jurgis: Poroloninius instrumentus turime studijoje, su jais labai mėgsta žaisti vaikai. O šortukai kažkokioj rankinėj, spintoje su visa „Eurovizijos“ atributika. Gal reikės po kokių 10–15 metų „Ebay“ parduot (juokiasi).

– Gal ryšitės šeimyniniu duetu užkariauti kitų metų „Eurovizijos“ atranką? (Žymantas)

Erica: Nežinom. Galvojam.

Jurgis: Yra viena gera daina, kuri galėtų tikti, bet ar to norime, nežinome. Nors ir turime patirties, jaučiuosi ne tik pasimokęs, bet ir prisvilęs.

Erica: Yra daug pliusų ir minusų.

Jurgis: „Eurovizija“ yra tuštybių mugė – mažai muzikos, daug šou ir blizgesio. Važiuotume tik suprasdami, kad tai gali karjerą pakeisti ne į gerą pusę. Laimėjęs nebeturėtum kelio atgal, tektų tokią muziką ir kurti. Nenorim kategoriškai atsakyti taip ar ne. Nežinom, bet stipriai netraukia.

– Labas Erica ir Jurgi, sakykite atvirai, ar įmanoma šiandien pragyventi ir išmaitinti vaikus iš muzikanto duonos? Kaip verčiatės patys? (Ona C.)

Erica: Įmanoma.

Jurgis: Sunkiai įmanoma, bet įmanoma. Tenka žongliruoti darbais. Lietuvoje patys atlikėjai padaro daug darbų už garso inžinierius, prodiuserius.

Erica: Jei dainuotume pagal fonogramą, užsidirbtume daugiau.

Jurgis: Bet bandome daryti viską sąžiningai, kad galėtume lipti ant scenos be širdies skausmo ir su malonumu klausytis savo įrašų. Rūpinuosi ne tiek dėl mūsų, man labiausiai gaila, kad jauni talentai neturi kaip išlįsti.

Erica: Ir mums buvo sunku, ėjome per visas radijo stotis, beldėmės. Reikia dirbti.

Jurgis: Ačiū Dievui, mums gerai sekasi, yra kas paremia, ateina į koncertus.

– Erica, ar dėl studijų tavo lietuvių kalbos žinios pagerėjo? Ar dėstytojai ir bendrakursiai skatina tave kalbėti lietuviškai? (Smetona)

Erica: Visi su manimi kalba lietuviškai. Dabar jau praėjo aštuonios savaitės, bet man atrodo, kad pagerėjo.

Jurgis: Aš jaučiu ženklų pagerėjimą, džiaugiuosi, kad pagaliau pradėjai kalbėti, nors ir su klaidom, taip ir reikia mokytis.

– Erica, kodėl nutarėte išleisti knygą, ar nemanote, kad visos tos žvaigždžių knygos yra mados reikalas? (Vilma)

Erica: Nemanau, juk tai ne kokia biografija. Ieškojau dvikalbės knygos, tai beradusi nusprendžiau, kad imsiu ir parašysiu.

– Jurgi, neketini imtis rašytojo plunksnos, kaip tavo žmona Erica, parašiusi knygą vaikams? (Ernis)

Jurgis: Ne, tikrai ne. Aš noriu rašyti dainas, užsiimti kitais kūrybiniais reikalais, bet knygų vaikams tikrai nekursiu.

– Kaip sprendžiate šeimyninius konfliktus – dažniau lėkštėmis į sieną ar dainomis? (Austėja)

Erica: Nesprendžiam (juokiasi).

Jurgis: Mūsų abiejų prasta atmintis. Viską greit pamirštame. Lietuvių charakteris toks, kad ilgai laiko nuoskaudas, o Pietų Amerikoje mėgstama greit pasakyt.

Erica: Airijoje irgi.

Jurgis: Kai greit pasakai, viskas greit ir išsisprendžia. Pas mus būna tokių peštynių, bet nebūna tokių, kurios užsilaiko, ačiū Dievui.

– Ar dažnai dainuojate dviese, namuose, prie puodų? (Mantas)

Jurgis: Taip.

Erica: Taip (juokiasi).

Jurgis: Taip ir gimė šis projektas. Yra dainų, kurias parašėme per savo medaus mėnesį ar prie jūros su vaikais. Klausantis albumo yra smulkmenų, kurios man nepatinka, bet visos dainos man labai mielos. Jei būtų galima išleisti jas kaip dainuojamąją poeziją, būtume taip ir padarę, bet norime, kad žmonės per jas šoktų, klausytųsi mašinoje.

– Iš šono pažiūrėjus, jūs labai darni šeima. Gal galite pasidalinti gerų santykių receptu? Ar iš tikrųjų vyras turi nusileisti moteriai visose situacijose, o gal atvirkščiai? (Monika)

Jurgis: Ne.

Erica: Abiem reikia nusileisti.

Jurgis: Toms santuokoms, kurios žlunga nuo pradžių, taip atsitinka dėl to, kad nėra lygybės – vienas ar kitas turi daugiau ambicijų. Jei abu yra lygūs, turi nuolat pasitempti dėl kito žmogaus, pasistengti. Meilę reikia formuoti kiekvieną dieną, įsimylėti kiekvieną dieną, pasipešti, pakūrenti aistros ugnį. Čia svarbiausias dalykas. Kaip sako verslininkai, nesvarbu, turi milijoną ar ne. Klausimas – ar gali uždirbti dar vieną. Svarbiausia palaikyti gerus santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius