Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 18

15min.lt tyrimas iš kėdės verčia „Start Vilnius“ vadovą Simą Ramutį Petrikį

15min.lt atskleistos manipuliacijos „Air Lituanica“ valdančios Vilniaus savivaldybės bendrovės „Start Vilnius“ turtu verčia iš posto jos vadovą Simą Ramutį Petrikį.
Rimantas Jurkšas ir Simas Ramutis Petrikis
Pirmadienį atleidęs savo pavaduotoją Rimantą Jurkšą (kairėje), Simas Ramutis Petrikis po poros dienų nutarė trauktis ir pats / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

S.R.Petrikis nutarė trauktis iš „Start Vilnius“ direktoriaus pareigų. Apie tai Vilniaus savivaldybės vadovybė informuota trečiadienį.

„Direktorius traukiasi šalių susitarimu. Įmonės valdyba suderins techninius klausimus“, – 15min.lt teigė Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

„Start Vilnius“ vadovas iš pareigų traukiasi po 15min.lt publikacijų apie galimai neteisėtai iš įmonės išplaukusį turtą, kurį perėmė „Start Vilnius“ direktoriaus pavaduotojo Rimanto Jurkšo verslai. Pirmadienį S.R.Petrikis priėmė sprendimą atleisti R.Jurkšą, o po poros dienų nutarė trauktis ir pats.

Su besitraukiančiu „Start Vilnius“ vadovu 15min.lt nepavyko susisiekti.

Pirmadienį 15min.lt paviešino schemą, kurią naudojant R.Jurkšo ir jo šeimos valdoma įmonė „Statybos progresija“ per įtartiną paskolos sandorį perėmė statinius Vilniuje, Geležinio Vilko g. 21, sykiu įgydama pirmumo teisę į po šiais statiniais esančią valstybinę žemę – beveik 10 arų. Šalimais, kitoje to paties sklypo dalyje, vykdomas „Vingio namų“ projektas. Devynių aukštų daugiabutį čia stato R.Jurkšo su partneriu valdoma bendrovė „NT koncernas“, o darbus vykdo R.Jurkšo statybų kompanija „Ukmergės statyba“.

S.R.Petrikis, po šios publikacijos iškviestas pas merą „ant kilimėlio“, dievagojosi, neva galima afera prasukta be jo žinios. Tačiau 15min.lt duomenimis, parašą ant turto perleidimo R.Jurkšo verslui sutarties dėjo pats S.R.Petrikis.

15min.lt nuotr./Rimanto Jurkšo verslo schema
15min.lt nuotr./Rimanto Jurkšo verslo schema

Ketvirtadienį 15min.lt paviešino dar vieną panašią schemą. R.Jurkšo „NT koncernas“ iš „Start Vilnius“ perėmė 2012 m. įvykusio sprogimo nuniokotą pirtį, o sykiu – ir pirmumo teisę į po ja esančią valstybinę žemę. Be to, tuoj po sandorio Vilniaus savivaldybėje pradėti sklypo jungimo ir paskirties keitimo procesai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimanto Jurkšo verslas iš „Start Vilnius“ įgijo sugriuvusią pirtį, suteikiančią teisę į po ja esančią valstybinę žemę
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimanto Jurkšo verslas iš „Start Vilnius“ įgijo sugriuvusią pirtį, suteikiančią teisę į po ja esančią valstybinę žemę

Trečiadienį Vilniaus meras Remigijus Šimašius dėl R.Jurkšo ir S.R.Petrikio veiksmų kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Po 15min.lt tyrimo meras prašo įvertinti, ar „Start Vilnius“ vadovų veikloje buvo piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir prekybos poveikiu elementų. Į prokurorus dėl galimų „Start Vilnius“ aferų kreipėsi ir R.Šimašiaus pirmtakas Artūras Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius