Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 20 /17:53

15min šaltiniai: dalį įmokų už automobilį G.Kildišienės mama mokėjo grynaisiais

15min šaltiniai teigia, jog ne visas įmokas už iš „Agrokoncerno“ nuomojamą prabangų visureigį „Range Rover“ Seimo narės „valstietės“ Gretos Kildišienės motina Vladislava Mikalauskienė mokėjo bankiniais pavedimais. Esą dalis įmokų atlikta grynaisiais pinigais.
Ramūnas Karbauskis, Greta Kildišienė
Ramūnas Karbauskis, Greta Kildišienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Argumentas: bankinių pavedimų nesuklastosi

„Agrokoncerno“ savininkas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis, Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis, gindamasis įtarimų, kad automobilio išperkamoji nuoma buvo apsimestinis sandoris, nuolat kartojo, kad už automobilį buvo mokama bankiniais pavedimais, kurių nesuklastosi.

R.Karbauskis iš pradžių slėpė, kas moka už automobilį, o kai paaiškėjo, kad tai G.Kildišienės motina V.Mikalauskienė, buvo atskleistos ir sutarties detalės. Automobilio vertė – 47 190 eurų. 5 tūkst. eurų buvo sumokėti sutarties sudarymo dieną – 2016 m. vasario 10 d. Vėliau įmokos buvo daromos po 1 tūkst. eurų per mėnesį per SEB banką.

Aš neskaičiavau. Tikrai neskaičiavau. Nebuvo net to tikslo. Aš mačiau sutartį ir kelis pavedimus, – sakė R.Baškienė.

Automobilis buvo išnuomotas kitą dieną, kai buvo nupirktas. Iš viso jau sumokėta 22000 eurų. Sutartis buvo nutrauktas, automobilis grįžo R.Karbauskio bendrovei.

V.Milakauskienė esą turėjo pinigų tokiam pirkiniui, nes 2002 m. buvo gavusi 30 tūkst. eurų išmoką už Prancūzijos užsienio legione tarnavusį ir žuvusį sūnų, be to, buvo paveldėjusi ir pardavusi nekilnojamojo turto.

Dalis – grynaisiais

Tačiau penktadienį 15min šaltiniai pranešė, kad tik dalis pinigų buvo mokama bankiniais pavedimais. Esą apie pusę įmokų buvo grynaisiais pinigais.

Tai redakcijai patvirtino ir G.Kildišienės advokatas Evaldas Valčiukas. Pasak jo, iki spalio mėnesio parlamentarės mama įnešdavo grynuosius į „Agrokoncerno“ banko sąskaitą.

Sutartį dėl automobilio išperkamosios nuomos ir pavedimus savo akimis mačiusi Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė 15min pripažino visų pavedimų neskaičiavusi.

„Aš neskaičiavau. Tikrai neskaičiavau. Nebuvo net to tikslo. Aš mačiau sutartį ir kelis pavedimus. Neskaičiavau, net neanalizavau, nesu tos tarnybos darbuotoja. Man parodė sutartį, man parodė, kad yra bankiniai pavedimai, viskas“, – sakė R.Baškienė.

Ji sako neatkreipusi dėmesio nei į pavedimų kiekį, nei į ant jų nurodytas datas.

R.Baškienė tikisi, kad Valstybinė mokesčių inspekcija atsakys į visus kylančius klausimus.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, jo atstovės spaudai Dalios Vencevičienės teigimu, jam parodytų dokumentų taip pat neskaičiavo. Jis ragina pateikti visuomenei visus dokumentus, kad ši istorija pasibaigtų. Apie tai V.Pranckietis ketvirtadienį kalbėjo su partijos pirmininku Ramūnu Karbauskiu.

G.Kildišienės advokatė Jonė Valčiukaitė šios informacijos nekomentuoja.

Savaitgalį R.Karbauskis patvirtino, kad G.Kildišienė naudojasi jo valdomo „Agrokoncerno“ automobiliu. Tiek G.Kildišienė, tiek R.Karbauskis tvirtino, kad automobilio išperkamosios nuomos sutartis sudaryta su artimu politikės giminaičiu, kuris jai leidžia naudotis transporto priemone.

Kilus rezonansui visuomenėje dėl Seimo narės ryšių su „Agrokoncernu“ ir galimų neteisėtų pajamų, G.Kildišienė pranešė, kad jos giminaitis nutraukia išperkamosios nuomos sutartį, o ji įsigis nuosavą automobilį.

Vėliau partijos vicepirmininkė R.Baškienė patvirtino, kad automobilį nuomoja G.Kildišienės mama, per mėnesį už jį moka 1000 eurų įmoką. G.Kildišienės mama Vladislava Mikalauskienė anksčiau dirbo Panevėžio vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtoja, pastaruosius dvejus metus dirbo auklėtoja darželyje „Taika“. Pastarosios įstaigos administracija BNS patvirtino, kad V.Mikalauskienė darbą paliko savo iniciatyva prieš mėnesį, gruodžio 14 dieną.

Registrų centro duomenimis, V.Mikalauskienė šiuo metu yra bendrovės „Greta Gretos“ akcininkė ir vadovė. 2015-ųjų balandį registruota kaip mažoji bendrija 2016-ųjų pabaigoje „Greta Gretos“ pertvarkyta į uždarąją akcinę bendrovę. Viešai prieinamoje Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenų bazėje nėra jokių duomenų apie „Greta Gretos“ pernai sumokėtus mokesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius