-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 18

15min stabdo galimybę komentuoti publikacijas apie skiepus nuo COVID-19

Portalas 15min jungiasi prie žiniasklaidos priemonių, stabdančių galimybę komentuoti straipsnius, kuriuose kalbama apie skiepus nuo COVID-19.
Naujojoje Vilnioje mobilusis vakcinacijos centras
Naujojoje Vilnioje mobilusis vakcinacijos centras / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Žodžio laisvė yra pamatinė vertybė, bet ja negali būti piktnaudžiaujama skleidžiant melagingą informaciją, kuri daro žalą visuomenei“, – sako portalo 15min vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis.

Pastebima, kad komentaruose po publikacijomis apie skiepus nuo COVID-19 dažnai skelbiamos sąmokslo teorijos, klaidinanti informacija, kuri mažina pasitikėjimą vakcinacijos efektyvumu. Ekspertai visame pasaulyje sutaria, kad būtent vakcinacija yra efektyviausia pandemijos valdymo priemonė, ir ragina šviesti visuomenę, skelbiant informaciją apie tai.

Informaciją apie vakcinavimo efektyvumą yra paskelbęs ir Lietuvos statistikos departamentas – pateikti duomenys apie vieną vakciną rodo, kad pasiskiepijusių asmenų rizika užsikrėsti sumažėja net 5 kartus, rizika patekti į ligoninę dėl COVID-19 yra 10 kartų mažesnė, rizika numirti nuo COVID-19 – bent 20 kartų mažesnė nei nepasiskiepijusiųjų.

Pastaruoju metu pastebima, kad susirgimų COVID-19 skaičiai auga, ir esant tokiai epidemiologinei situacijai vakcinavimo svarba dar labiau didėja. Ekspertai skelbia, kad Lietuvoje reikėtų pradėti ir revakcinacijos kampaniją.

Prie iniciatyvos, kad nebus leidžiama komentuoti publikacijų, susijusių su vakcinavimu nuo COVID-19, Lietuvoje jau prisijungė ir portalas Delfi.lt, pirmadienį tokį pat sprendimą priėmė ir naujienų portalas Lrytas.lt.

15min portale galima komentuoti tik prisiregistravus. Anonimimio komentavimo portalas atsisakė prieš penkerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius