-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 27

15min.lt konferencijoje – konkurso „Mis Lietuva“ nugalėtoja Vaida Petraškaitė (nuotraukos, video)

Antradienį tiesioginėje konferencijoje į 15min.lt skaitytojų klausimus sutiko atsakyti daugiau nei prieš dvi savaites išrinkta naujoji „Mis Lietuva“ Vaida Petraškaitė. Kaunietė gruodžio mėnesį atstovaus Lietuvai tarptautiniame grožio konkurse „Mis pasaulis“.
Vaida Petraškaitė
Grožio konkurso „Mis Lietuva 2009“ laimėtoja Vaida Petraškaitė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iš Balbieriškio kilusi ir geodezijos mokslus baigusi 23 metų mergina konkurse nurungė trylika finalininkių. Patirties kituose grožio konkursuose turinti mergina apie paskutinį laimėjimą tikina sužinojusi sapne.

15min.lt savo skaitytojams suteikė galimybę užduoti klausimą V.Petraškaitei ir per konferenciją perskaityti mūsų viešnios atsakymą. 

– Ką pajutai, kokios emocijos užplūdo, kai pranešė, kad tu laimėjai konkurso „Mis Lietuva 2009“ karūną? (Kotryna)

– Žinoma, tas titulas buvo nelabai tikėtas. Visi klausia, kodėl nebuvo ašarų, – man tiesiog sustojo kvėpavimas ir visos funkcijos. Įdomus jausmas, lengvas šokas.

– Ar jautiesi verta titulo „Mis Lietuva 2009“? (Dovilė)

– Jeigu išrinko, manau, kad taip.

– Po konkurso sakei, kad laimėjimas tau buvo netikėtas. Ar tai reiškia, kad manei, jog „Mis Lietuva“ taps kita mergina?

– Prieš konkursą nebuvau viena iš favoričių, tad pasidaviau daugumos nuomonei.

– Kas buvo Jūsų favoritė šiame grožio konkurse?

– Dabar tikrai nesakysiu. Visos mergaitės, kurios dalyvavo buvo vertos karūnos, kiekviena turėjo savo gerųjų savybių.

– Grožio konkursuose būna daug intrigų. Ar jūs pajutote jas? Ar buvo pavydo, pagiežos, apkalbų? (Živilė)

– Prieš konkursą tikrai tokių dalykų nebuvo, jo metu intrigų irgi nebuvo. O po konkurso girdėjau daug nuogirdų, tik nežinau, kiek ten tiesos. Ką girdėjau? Nenoriu sakyti (šypsosi).

– Galbūt susidraugavote su konkurso dalyvėmis? Ar jūsų bendravimas nepasikeitė paskelbus konkurso rezultatus?

– Buvome susitikusios po konkurso kelis kartus, bet dabar aš nelabai turiu laiko bendrauti, nes tuoj vyks konkursas „Mis pasaulis“. Santykiai, bendravimas su kai kuriomis merginomis šiek tiek pasikeitė, bet su didžiąja dauguma – ne.

– Kuo ruošiesi išsiskirti iš kitų „Mis pasaulio 2009“ dalyvių?

– Dar svarstoma.

– Dažnai sakoma, kad misės yra gražios, bet nebūtinai protingos. Ar, Jūsų manymu, konkursuose pakankamai dėmesio skiriama ir dvasinio grožio, intelekto vertinimui? (Valentinas iš Ignalinos)

– Manau, kad šiame konkurse pakankamai dėmesio buvo skirta šiam dalykui. Daugelis merginų galėjo atsiskleisti atlikdamos užduotis. Tada pasimatė ne tik išorinis grožis, bet ir jų vidinės savybės, sugebėjimai, ryžtas, drąsa.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Vaida Petraakaitė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vaida Petraškaitė

– Kai Jums dėjo karūną, neverkėte. Ar tai reiškia, kad esate stipri, o gal ledinė moteris? Kada paskutinį kartą verkėte? (Faustas)

– Nesakyčiau, kad esu viena iš tų silpnųjų moterų. Bet tada kūne viskas sustojo, patyriau lengvą šoką, todėl net ir ašarų nebuvo. Bandžiau susivokti, kas įvyko, pavėluotas pojūtis.

– Tarptautiniame konkurse turėsite reprezentuoti Lietuvą. Išvardykite tris dalykus, geriausiai atspindinčius lietuvių tradicijas. (Gabija)

– (Galvoja.) Galbūt galėčiau paminėti sutartines, kurios išlikusios iš senų laikų, yra tokios pasaulyje vienintelės ir unikalios. Kas dar galėtų reprezentuoti šį kraštą? Gintaras. Taip pat galbūt įvairūs tautodailės dalykai, senoji lietuvių dailė. Nors manau galima atrasti ir daugiau tokių įdomių dalykų.

– Ar laikai save gražia? Kas tau yra grožis (tik fizinis ar kažkas daugiau)? (Aistė iš Vilniaus)

– Negaliu sakyti, ar aš graži, ar ne – tai yra kiekvieno žmogaus subjektyvi nuomonė. O kaip aš turėčiau galvoti? Aš manau, kad taip, nes kitaip neturėčiau pasitikėjimo savimi. Toks vidinis nusiteikimas turi būti visada. Niekada nereikia savęs nuvertinti, aš tuo jau ne kartą įsitikinau. Bet man svarbu ne tik išorinis, bet ir vidinis grožis. Projekto metu mergaites mačiau televizijoje, internete, ir tada man jos atrodė vienokios, o pabendravus gyvai požiūris radikaliai pasikeitė.

– Ar turi kokių nors grožio ritualų, paslapčių? (Monika iš Kauno)

– Ritualų neturiu. (Juokiasi.) Man svarbiausia miegas ir šaltas vanduo. O paskui visos kosmetikos priemonės, įvairios procedūros... Ar mėgstu grūdintis? Taip.

– Kaip atrodo tradicinė gražiausios Lietuvos merginos diena?

– Dabar mano dienotvarkė labai užimta: einu į šokio repeticijas, nes konkurse reikės parodyti tautinio šokio dalelę. Taip pat diena neapsieina be grožio procedūrų, susitikimų su dizaineriais, stilistu Kęstu, dizainerėmis Livija, Rūta. Taip pat lankau kosmetikos pamokėles. Visko dabar labai daug.

– Kiek skiriate laiko grožio procedūroms per savaitę (ir būtent kokioms)?

(Mąsto.) Veido, kūno šveitimas, retkarčiais masažas. Apsilankymas pas kosmetologę.

– Ar tapusi mis, sulaukiate daugiau komplimentų iš vyrų dėl grožio? (Albertas iš Panevėžio)

– Dar nespėjau pajusti. (Juokiasi.) Dėmesio netrūko ir prieš konkursą.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Vaida Petraakaitė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vaida Petraškaitė

– Kokiam dizaineriui patikėsite savo įvaizdį per konkursą „Mis pasaulis“? (Galina)

– Įvaizdis patikėtas Kęstučiui Rimdžiui, pagrindinę vakaro suknelę kuria dizainerė Livija Daugirdaitė, batelius kuria Rūta Rimšelienė.

– Ar jau numatėte, kiek Jums kainuos dalyvavimas tame konkurse ir kas jus rems?

– Pagrindiniai rėmėjai – „Kristiana“ ir jos kolektyvas, taip pat padeda daug kitų žmonių. Džiaugiuosi, kad esu ne viena. Noriu padėkoti visiems dizaineriams ir kitiems man padedantiems. Savo investicijų negaliu išskirti.

– Ar sulaukėte naudingų patarimų iš buvusių konkurso „Mis Lietuva“ laimėtojų?

– Nemažai man padėjo ir Vaida, ir Gabrielė. Iš Gabrielės, kuri viešėjo pernai lygiai toje pačioje šalyje, sužinojau, ką vežtis, kaip elgtis, su kuo bendrauti, kur dalyvauti. Sužinojau, reikia stengtis realizuoti save, nesėdėti kamputyje, stengtis būti pastebėtai.

– Skaičiau, kad turi vaikiną. Kaip jis reaguoja į staigų tavo išgarsėjimą? Ir ar nemanai, kad toks titulas kelia grėsmę jūsų santykiams? (Rita)

– Nemanau, kad tai yra grėsmė, jei tas žmogus tikrai patinka. Iš pradžių jis buvo sutrikęs, bet dabar apsiprato.

– Ar po pergalės pasikeitė tavo gyvenimo vertybės? (Jevgenijus)

– Ne, vertybės išliko tokios pačios. Vertinu natūralumą, nemėgstu veidmainiaujančių žmonių, vertinu šeimą, artimiausius žmones, optimizmą.

– Kas Jums gyvenime yra laimė: meilė, karjera, pinigai ar kas nors kita?

– Laimė visų pirma yra tada, kai jautiesi laiminga. Ją gali sukelti ir artimi, mylimi žmonės, šiltas jausmas, o pinigai tik padeda įgyvendinti norus, užgaidas. Žinoma, jų šiuo metu negalima nustumti į šalį, bet tai nėra išskiriama vertybė. Žinoma, reikia turėti svajonių, tikslų, juos užsibrėžti ir jų siekti.

– Esate baigusi geodezijos mokslus. Ar ši specialybė buvo Jūsų svajonė? Kodėl ją pasirinkote?

– Ne, tai tikrai nebuvo mano svajonių specialybė, mano studijų sąraše ji buvo trylikta. Man šis skaičius neša sėkmę (konkurse „Mis Lietuva“ Vaida segėjo tryliktą numerėlį – aut. past.). Jau ketverius metus dirbu pagal specialybę. Tokiam pasirinkimui galiu būti dėkinga, nes gavau labai daug patirties, ištvermės, psichologinio bendravimo su žmonėmis, išmokau, kaip reikia elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Manau, ši specialybė man nemažai padėjo ir šiame konkurse. Padėjo užsiauginti šarvus.

– Miela Vaida, kodėl atrodo, kad labai nepasitikite savimi ir savo jėgomis? Kur jūsų ryžtas? (Skaitytoja Rimantė iš Vilniaus)

– Dabar tas ryžtas ir pasitikėjimas savimi jau grįžo. (Juokiasi.) Galbūt po konkurso mane paveikė komentarai, nuogirdos. Su tuo anksčiau nebuvau susidūrusi, bet ką pamačiau ir ką išgirdau privertė susimąstyti: nejau ir kitose šalyse išrinkta mergina niekinama, pašiepiama? Mano manymu, to neturėtų būti. Išrinktos merginos pakeisti jau nebegalima. Po konkurso trūksta palaikymo, bendravimo. Ar tie žmonės yra tokie kompleksuoti, ar taip pavydi? Pati neskaičiau komentarų apie save, nenorėjau gadinti sau nuotaikos.

– Praėjusių metų „Mis Lietuva“ įsisuko į Lietuvos pramogų pasaulį, vaidina seriale. Ar tu norėtum dalyvauti pramogų pasaulio gyvenime, išbandyti jėgas prieš kameras? (Natalija)

– Negaliu pasakyti, nes gyvenime nieko panašaus neteko bandyti. Jeigu pabandyčiau, tuomet ir galėčiau pasakyti, ar man tas dalykas patinka, ar ne.

– Kuri iš ankstesnių konkurso „Mis Lietuva“ laimėtojų Jums yra idealas ir siekiamybė arba kuri patiko labiausiai? (Virgis iš Klaipėdos)

– Idealo ir siekiamybės tikrai nėra. Gal iš patikusių merginų galėčiau išskirti Jurgą Jurkutę. Jeigu jos visos laimėjo, vadinasi, jos buvo vertos to titulo.

– Kokios patirties turi grožio konkursuose? Kur dar esi dalyvavusi? Kuo ši patirtis tau gali būti naudinga ateityje? (Tomas iš Šiaulių)

– Šiemet dalyvavau konkurse „Mis laikinoji sostinė“, prieš du metus – „Mis ūkininkaitė“ ir mokykloje buvo konkursų, bet jie tokie vaikiški: „Mis mokykla“, „Šauniausias moksleivis“. Tai yra neįkainojama patirtis, suteikia daug patirties, įvairių pamokų. Tai pliusas tolesniame gyvenime.

– Niekaip nesuprantu, ko merginos eina į grožio konkursus. Ko ten ieško? Bando įrodyti visiems, kad yra gražios? Kodėl tu ten dalyvavai? Kas traukė? Gal kas nors spaudė? (Darius)

– Niekas tikrai nespaudė. Pastūmėjo mano jaunesnė sesė ir mano vaikiškas smalsumas. O kodėl ėjau? Norėjau parodyti save. Žmogus gyvena tik kartą gyvenime, o aš ant tos scenos neisiu sulaukusi septyniasdešimt metų. Nenoriu senatvėje gailėtis, kad kažko neišbandžiau, kai galėjau.

– Papasakokite, kuo esate ypatinga, kokių turite talentų. Smagu, kad konkursą laimėjo paprasta mergina iš Balbieriškio, tačiau smalsu, ką parodysite pasauliui... (Eglė)

– Ką parodysiu pasauliui, dar nenuspręsta, o aš esu labai įvairiapusiškas žmogus: šokau, dainavau, piešiau. Net norėjau studijuoti architektūrą, tik nesugebėjau visko suderinti vienu metu.

VIDEO: 15min.lt / Konferencijoje Mis Lietuva 2009

– Vaida, ar teisinga būtų teigti, kad iš mažų miestelių kilę žmonės gyvenime pasiekia daugiau nei užliūliuoti didmiesčio? Provincijos žmonės gal turi daugiau noro ir aistros kažko siekti? (Žilvinas iš Vilniaus)

– Provincijos žmonės yra paprastesni už didmiesčio gyventojus, su tuo teko pačiai susidurti atvykus studijuoti į Vilnių. Bet nemanau, kad tai turi įtakos siekiant gyvenime užsibrėžtų tikslų.

– Kaip vertinate vyrų grožio konkursus? O gal tik apie moterį galima pasakyti žodį „graži“, o vyrams nereikėtų rengti tokių konkursų? (Viera iš Kauno)

– (Juokiasi.) Manau, kad reikėtų pabandyti surengti vyrų grožio konkursą. Būtų įdomu, jei kas imtųsi inicijuoti šį konkursą Lietuvoje.

–  Kodėl visada prisistatote esanti kaunietė, nors iš tikrųjų esate iš Balbieriškio? Visai nenoriu įžeisti, tik noriu paklausti, ar taip gėdinga pasakyti visiems, kad nesate visiška miestietė, kad tėvai gerbiami ūkininkai ir pati dažnai čia lankotės? Ačiū! Su pagarba Irmantas!

– Iš tikrųjų norėčiau atsiprašyti, jei tokia klaidinga nuomonė susidariusi. Tokią situaciją suformavo žurnalistai, nes aš niekada neteigiau, kad esu gryna kaunietė. Kauno konkurse dalyvavau, nes ten esu registruota. Man tikrai niekada negėda pasakyti, iš kur aš kilusi – tai nėra gėdingas dalykas.

– Sveika, Vaida, kokios vyriškosios savybės Jus labiausiai žavi? Ar turite vyro idealą? (Danielius iš Vilniaus)

– Vyro idealo neturiu, bet labiausiai žavi geras humoro jausmas, supratingumas, nuoširdumas ir paprastumas. Vyriškis neturi būti kaip panelė, stovinti prie veidrodžio ir mėgstanti puoštis.

– Girdėjau, kad Jūsų tėvai yra ūkininkai. Kuo tiksliai jie užsiima, ar jiems pagelbėjate ūkyje? (Aleksandras)

– Patikslinsiu, kad mano mama dar yra ir matematikos mokytoja. Namuose vystomas pienininkystės ūkis ir kartais tėveliams tenka padėti, imtis ūkiškų darbelių. Tikrai moku karvę melžti – man negėda tai prisipažinti.

– Ką apie Jūsų laimėjimą mano Jūsų tėvai? Ar palaiko? (Svetlana)

– Palaiko ir manimi labai džiaugiasi, didžiuojasi.

– Kokį automobilį vairuojate? Ar mėgstate greitus, didelius ir galingus automobilius? (Lukas)

– Vairuoju automobilį „Audi“. Kokio modelio? Jokio skirtumo. „Audi“, ir viskas. (Juokiasi.) Taip, man patinka dideli ir greiti automobiliai.

– Norėčiau paklausti naujosios misės, ką ji mano apie daug kalbų sulaukusį dirbtinio apvaisinimo įstatymą, embrionų šaldymą? (Dovilė)

– (Galvoja.) Įstatymą vertinu teigiamai. Suprantu, kad žmonėms labai sunku, kai iškyla tokių problemų gyvenime. Manau, kad šis įstatymas jiems bus naudingas ir palankus.

– Ar mėgstate sportuoti? Galbūt vaikystėje užsiėmėte kokia nors sporto šaka? (Irena)

– Sportuoti mėgstu. Anksčiau žaidžiau badmintoną, važinėjau riedučiais. Prieš konkursą nesportavau specialiai, nes užtenka fizinio krūvio darbe, važinėjant į įvairius objektus. Fizinės ištvermės turiu pakankamai.

– Kokį klausimą užduotumėte JAV prezidentui B.Obamai ir Rusijos preziedentui D.Medvedevui? (Paulius)

– Kada jie pagaliau susitaikys ir baigs visus konfliktus pasaulyje.

– Panele Vaida, kam šiame pasaulyje lengviau gyventi: brunetėms ar blondinėms? (Benas iš Vilniaus)

– Na, tokios individualios nuomonės apie tai neturiu. Nemanau, kad gyvenimo paprastumą veikia plaukų spalva.

– Ką palaikote – „Lietuvos rytą“ ar „Žalgirį“? (Justinas)

– Abi komandas, nes nesu aistringa krepšinio gerbėja.

– Kaip vertini Lietuvoje kilusį pedofilijos skandalą? (Titas)

– Pirma mintis – baisu, kas darosi. Baisu ir kraupu, kad tokie dalykai Lietuvoje vyksta. Nors dabar ši istorija per daug išpūsta.

– Ar yra moterų, kurioms ko nors pavydite? (Penelopė iš Kauno)

– Ne, visuomet gyvenime einu tiesiai ir žiūriu, kas man po kojomis, ką turiu nuveikti.

– Ar mokate ruošti kokį nors riebų desertinį patiekalą ir ar dažnai juo lepinate artimuosius? Gal galite pateikti receptą? (Aldona)

– Man labiau patinka nesaldūs patiekalai, todėl desertinio patiekalo negalėčiau išskirti. Laisvo laiko turėdama mėgstu šeimininkauti, kepti pyragus.

– Esu kolekcininkas ir mane labai žavi, kai žmonės ką nors kolekcionuoja. Ar Jūs renkate ką nors? (Petras)

– Magnetukus iš įvairių kelionių. Kiek turiu, neskaičiavau. Vaikystėje – nuo kramtomosios gumos popierėlių, lipdukų knygutės iki džiovintų augalų. Šiaip labai mėgstu megzti, siuvinėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius