-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 07

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos gyventojų kompensacijoms planuojama rasti 2,38 mln. litų 2014 metų biudžete

Lėšų atsiskaityti su gyventojais, kurie turi būti iškeldinti iš Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ), planuojama numatyti 2014 metų biudžete.
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos LEZ teritorijoje esančio Lypkių kaimo gyventojų žemę paimti visuomenės reikmėms buvo nuspręsta dar 2010 metais, tačiau 7 šeimos vis dar nėra gavusios kompensacijų už nusavinamą žemę – iš viso jiems turi būti išmokėti 2,38 mln litų.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas praeitą savaitę kreipėsi į prezidentę, premjerą ir Ūkio ministeriją, prašydamas šias lėšas numatyti kitų metų biudžete.

„Ūkio ministerijai problema yra žinoma, ji buvo aptarta su V.Grubliausku, nes Klaipėdos miesto savivaldybė yra atsakinga už minėtos priemonės įgyvendinimą. Taip pat Ūkio ministerija kreipėsi į Finansų ministeriją, prašydama formuojant 2014 metų valstybės ir savivaldybių biudžeto projektą numatyti lėšas Gyventojų iškeldinimo iš Klaipėdos LEZ programos atitinkamai priemonei įvykdyti“, – rašoma ministerijos pateiktame atsakyme.

Ūkio ministerijos duomenimis, įstatymo projekte lėšos kompensacijoms yra numatytos, tačiau šiam projektui dar turi pritarti Seimas.

Klaipėdos LEZ įstatymu įsteigta 1996 metais. Steigiant LEZ, iš jos teritorijos reikėjo iškeldinti Lypkių bei Švepelių kaimus. 27 gyventojų iškeldinimas kainavo apie 19 mln. litų, kuriuos skyrė valstybė ir LEZ termofikacinę elektrinę pastačiusi bendrovė „Fortum Heat Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius