Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 08

20-ajame festivalyje – tarptautinės premjeros, naujos erdvės ir „katė maiše“ (nuotraukos)

„Prieš 20 metų, rengdama pirmąjį Tarptautinį modernaus šokio festivalį, negalvojau, kiek laiko jis vyks. Tačiau kauniečiai turėtų didžiuotis, kad jų mieste įvyko pirmasis modernaus šokio festivalis, šiemet švenčiantis 20-metį. Jubiliejinio festivalio programoje – viskas, kas geriausia. Smagu, kad, nepaisant menkų finansų, pavyko į Lietuvą atsivežti daug unikalių trupių, subrandinti įdomių projektų“, – pristatydama rugsėjo 18-26 dienomis Kaune ir Vilniuje vyksiančio tarptautinio modernaus šokio festivalio programą sakė jo sumanytoja Birutė Letukaitė.
Rugsėjį, o ne spalį Vilniuje ir Kaune vyksiančios 20-asis Tarptautinis modernaus šokio festivalis pristato įspūdingą programą.
Rugsėjį, o ne spalį Vilniuje ir Kaune vyksiantis 20-asis Tarptautinis modernaus šokio festivalis pristato įspūdingą programą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šių metų festivalio programa pilna naujienų. Pirmoji – festivalio data. Iš spalio jis perkeltas į rugsėjį. „Taip padaryta dėl dviejų priežasčių: tikimės, kad bus geras oras, nes vienas iš projektų – nemokamas vertikalaus šokio pasirodymas prie M.Žilinsko dailės galerijos, vyks lauke. Be to, nebenorėjome dubliuoti renginių su spalį vykstančiu Tarptautiniu Kauno kino festivaliu“, – sakė festivalio koordinatorė Gintarė Masteikaitė.

Festivalio dalyvių nuotr./Vertikalus šokis, kurį parodys Italijos modernaus šokio atstovai.
Festivalio dalyvių nuotr./Vertikalus šokis, kurį parodys Italijos modernaus šokio atstovai.

Ilgus metus neslėpę, jog nemenkų problemų patiria ieškodami festivalio pasirodymams Kaune tinkamų patalpų, šiemet organizatoriai džiugiai praneša apie pokyčius.

„Po dviejų savaičių Verslo lyderių centre BLC esanti salė virs didžiuliu teatru, kuriame pasirodys festivalyje dalyvaujančios modernaus šokio trupės. Dar viena unikali erdvė – buvęs fabrikas „Lituanica“, į kurį dabartiniai jo šeimininkai ne tik įsileido, bet ir suteikė laisvę dažyti sienas, ką reikia – išgriauti“, – pasakojo G.Masteikaitė. Neįprastoje erdvėje – Kauno paveikslų galerijoje – suplanuotas ir festivalio atidarymas: „Žiūrėsime, kaip mums ten pavyks įgyvendinti sumanymus“. Festivalio renginiai vyks ir Kauno kultūros ir sporto centre „Girstutis“ bei Kauno valstybinio dramos teatro Trumpojoje salėje. O vienas pasirodymas – vertikalūs šokiai – numatyti M.Žilinsko dailės galerijos prieigose.

„Dar viena šių metų naujiena – informacinis centras, kuriame be svarbiausios informacijos apie festivalio programą, bilietų, bus galima susipažinti ir su turtinga festivalio istorija. Taip pat bus surengta paroda, kurioje bus eksponuojami įvairūs per 20 metų į Kauną skirtingais keliais (pavyzdžiui, iš užsienio festivalių, kuriuose dalyvauja B.Letukaitė ar kiti festivalio organizatoriai) atgabenti eksponatai. Didžioji dalis jų iki šiol buvo saugomi Kauno šokio teatre „Aura“, – pasakojo G.Masteikaitė.

Įspūdingi ir netikėti pasirodymai

Šių metų festivalio programoje daug premjerų. Kai kurios jų intriguoja ir pačius organizatorius.

Įspūdingas premjeras pristato ir patys festivalio rengėjai – Kauno šokio teatras „Aura“. Kartu su Šv.Kristoforo kameriniu orkestru auriečiai festivalio žiūrovus pakvies įvertinti spektaklius „Lietaus reminiscencijos“ ir „Išplautas dangus“.

„Festivalyje pirmą kartą dalyvaus Alias/Guilherme Botelho trupė iš Šveicarijos, atvežanti premjerą suaugusiems „Šoninis lietus“. Spektaklis tik ką pastatytas, aš pati jo nemačiau, tačiau pasitikiu šveicarų kokybe – šis teatras yra vienas profesionaliausių“, – teigė B.Letukaitė. Dar didesne „kate maiše“ festivalio rengėja vadina svečių iš Brazilijos projektą: „Tai – eksperimentinė šokio trupė, atvežanti spektaklius „Formos“ ir „Dominiq“. Ji laikoma geriausia Brazilijos modernaus šokio atstove, yra remiama valstybės. Savo lėšomis šokėjai atvyksta ir į Lietuvą“.

Įspūdingas premjeras pristato ir patys festivalio rengėjai – Kauno šokio teatras „Aura“. Kartu su Šv.Kristoforo kameriniu orkestru auriečiai festivalio žiūrovus pakvies įvertinti spektaklius „Lietaus reminiscencijos“ ir „Išplautas dangus“.

Choreografiją spektakliams kūrusi B.Letukaitė prisipažino, jog šis kūrinys buvo iššūkis jai pačiai. O žiūrovams patarė į premjeros metu pamatytą reginį žiūrėti labiau kaip į eksperimentą, performansą: „Procesas dar vyksta. Kiekvienas naujas spektaklių pasirodymas bus truputį kitoks“.

Dar viena premjera – bendras dviejų „Auros“ šokėjų ir ispanų teatrų „Manantiales“ bei „Tranvia“ projektas. Tai – aštrus spektaklis „Atvirų akių panoramos“.

Visą festivalio programą galima rasti interneto puslapyje www.dancefestival.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius