Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 15

2009-ieji paskelbti Baltijos kelio 20-mečio metais

Šiuos metus Seimas paskelbė Baltijos kelio 20-mečio metais. Anksčiau 2009-iesiems suteiktas ir Lietuvos vardo tūkstantmečio metų titulas.
Baltijos kelias
Baltijos kelias / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Baltijos kelias

Už Seimo nutarimą dėl 2009 metų paskelbimo Baltijos kelio 20-mečio metais, ketvirtadienį balsavo 54 parlamentarai, nė vieno nebuvo prieš ir susilaikiusio.

Seimo nariai teigė tokiu būdu siekiantys paminėti lietuvių, latvių, estų tautoms reikšmingą sukaktį, pabrėžti dvasinę, emocinę ir politinę Baltijos kelio svarbą atkuriant Baltijos valstybių nepriklausomybę.

Tuo pačiu parlamentarai siūlo Vyriausybei iki sausio 31 d. parengti Baltijos kelio 20-mečio metų programą, ją patvirtinti ir numatyti finansavimą.

Baltijos kelias - tai 650 km ilgio susikibusių žmonių grandinė, 1989 m. rugpjūčio 23 d., minint 50-ies metų Ribentropo ir Molotovo pakto, lėmusio Baltijos šalių okupaciją, metines, sustojusi sujungti trijų Baltijos šalių sostines – Vilnių, Rygą ir Taliną.

Praėjusių metų gruodį Seimas 2009-uosius paskelbė ir Lietuvos vardo tūkstantmečio metais.

Lietuvos vardas pirmą kartą paminėtas keliuose Saksonijos šaltiniuose, pasakojančiuose apie Šv. Brunono Kverfurtiečio žūtį Rusios ir Lietuvos (ar Lietuvos, Prūsijos ir Rusios) pasienyje 1009 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius