Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 17

2010 metais KAM pavaldžių įstaigų personalas sumažės 200 darbuotojų

Atliekant krašto apsaugos sistemos valdymo reformą ir pertvarkant Krašto apsaugos ministerijos struktūrą 2010 metais KAM pavaldžių įstaigų personalas sumažės 200 darbuotojų.
Metinių minėjimas
Metinių minėjimas / Alfredo Pliadžio/KAM nuotr.

Apie tai pranešta ketvirtadienį KAM atstovams Saulėlydžio komisijai pristačius krašto apsaugos sistemos valdymo reformos įgyvendinimo 2009 metais rezultatus ir planuojamas reformos kryptis 2010 metams.

Pasak KAM kanclerio Leonardo Bakaičio, įgyvendinant reformos priemonių planą 2009 metams, buvo siekiama atskirti ministerijai priskirtas politikos formavimo ir strateginio planavimo funkcijas nuo ministerijai pavaldžioms įstaigoms priskirtinų administracinių –techninių funkcijų, taip pat pašalinti galimą funkcijų dubliavimąsi.

Krašto apsaugos sistemos buhalterinėje apskaitoje vietoje 7 struktūrinių padalinių suformuotos 3 buhalterinės apskaitos grupės, įpusėjo pertvarkymas organizacinės paramos ir aprūpinimo srityje – KAM Autoūkį, Ūkio ir Leidybos ir informacinio aprūpinimo tarnybas planuojama sujungti į Bendrųjų reikalų departamentą, pranešė KAM.

Taip pat pradėtas vidaus audito srities pertvarkymas, jungiant Ministerijos ir kariuomenės kanceliarijos vidaus audito departamentus į KAM Centralizuotą vidaus audito departamentą.

Saulėlydžio komisijai taip pat buvo pranešta apie planus sujungti KAM Personalo politikos ir planavimo ir Gynybos štabo Karinio personalo departamentus, perduoti KAM Ginkluotės politikos skyriaus funkcijas atitinkamam reformuoto Gynybos štabo struktūriniam padaliniui, pertvarkyti KAM Nekilnojamo turto skyrių į KAM Resursų ir programų departamento struktūrinį padalinį, sujungti ministerijos ir kariuomenės kanceliarijos Protokolo skyrius.

Transformacijos skyriaus viršininkas pulkininkas leitenantas Vaidas Bernotas Saulėlydžio komisijai pristatė Karo prievolės administravimo tarnybos pertvarkymo planą, pagal kurį, kaip anksčiau skelbta, bus atsisakyta apie 170 šios institucijos darbuotojų.

Reformuota KPAT tęs karo prievolininkų įskaitos tvarkymą, rūpinsis kariuomenės komplektavimu profesinės karo tarnybos kariais, organizuos rezervo prievolininkų šaukimą į pratybas, išduos tarnybą kariuomenėje patvirtinančias pažymas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius