Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 07

2014-ųjų Tolerancijos žmogumi paskelbtas publicistas Donatas Puslys

Šeštadienį Kaune paskelbtas 2014 metų Tolerancijos žmogus. Juo išrinktas portalo „Bernardinai.lt“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas, publicistas, programos „Renkuosi mokyti“ Alumni narys Donatas Puslys.
Donatas Puslys
Donatas Puslys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tradicinėje ceremonijoje Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje „Sugiharos fondas – Diplomatai už gyvybę“ atstovai laureatui įteikė skulptoriaus Edmundo Frėjaus sukurtą atminimo medalį ir diplomą.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Apdovanojimų akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Apdovanojimų akimirka

„Dėkoju savo tėvams, mokytojams, dėstytojams, bičiuliams, Panevėžio miestui, nuo kurio visada bėgau ir sakiau, kad pati nuostabiausia vieta – autobusų stotis (iš kurios vieną dieną sėsiu ir išvažiuosiu į Vilnių).

Kaip ten bebūtų, tas miestas mane formavo“, – dėkodamas už apdovanojimą sakė D.Puslys. 

Jis pastebėjo, kad atsakyti, kas yra tolerancija – labai sudėtinga. „Pats pastarąjį pusmetį važinėjau po Lietuvą ir uždaviau žmonėms šį klausimą. Atsakymai buvo labai skirtingi. Man tolerancija – sugebėjimas suprasti kitą žmogų, gebėjimas kalbėtis, burtis, reaguoti“, – sakė 2014 metų Tolerancijos žmogus D.Puslys.

Šis apdovanojimas jam skirtas už profesinę veiklą – publicistinius tekstus interneto portale Bernardinai.lt 

„D.Puslys ne pirmus metus drąsiai rašo jautriomis temomis. Tai asmenybė, mokantissuderinti monologą ir dialogą, sujungti skirtingas religijas ir kultūras.

Jo žodžiuose dažnai  girdisi atjauta nesuprastiems ir neišklausytiems. Jis nuolat bando pažinti kitus ir save“, – pristatydamas D.Puslį sakė „Sugiharos fondas – Diplomatai už gyvybę“ valdybos pirmininkas Ramūnas Garbaravičius.

Metų Tolerancijos žmogaus nominacija skiriama asmeniui savo veiksmais, viešu pavyzdžiu ar atviru žodžiu stojusiam prieš ksenofobijos bei antisemitizmo, kitaminčių, kitatikių bei kitataučių persekiojimą, pasisakiusiam prieš smurto, prievartos ir radikalizmo apraiškas visuomeniniame Lietuvos gyvenime.

Ankstesniais metais skundęsi, jog rasti nominantų vis sunkiau, šiemet fondo nariai sulaukė net keliolikos kandidatų – tai iš dalies lėmė dramatiški pastarojo meto įvykiai, geopolitinė situacija. 

Komisijos sprendimu, 2014 metų Tolerancijos žmogaus apdovanojimo nominantais paskelbti keturi asmenys – britų fotografas Richardas Schofieldas, keliolika metų gyvenantis Lietuvoje, aktorė Beata Tiškevič-Hasanova ir Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir D.Puslys. 

Visi jie, komisijos nuomone, praėjusiais metais atliko ne vieną toleranciją skatinantį žingsnį. Todėl buvo verti nominantų vardo. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nominantai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nominantai

Pirmąjį (2001) metų Tolerancijos žmogaus apdovanojimą 2002 metų sausio mėnesį gavo Tomas Šernas. Vėliau metų Tolerancijos žmogaus titulas atiteko profesorei Irenai Veisaitei, žurnalistui Algimantui Čekuoliui, režisieriui Sauliui Beržiniui, pranciškonų vienuoliui, kunigui Arūnui Peškaičiui, psichologui Robertui Povilaičiui, atlikėjai Jurgai Šeduikytei, žurnalistui Mykolui Drungai, poetui Tomui Venclovai, rašytojams Daivai Čepauskaitei ir Sigitui Parulskiui, muzikantui Andriui Mamontovui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius