-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 20

34 proc. Lietuvos gyventojų niekada nėra bandę rūšiuoti buitinių atliekų, 29 proc. teigia tai darantys nuolatos

Tai paaiškėjo tyrimų bendrovei RAIT atlikus Lietuvos gyventojų apklausą. Apklausa atlikta š.m. birželio 2 – 12 dienomis, apklausta 1007 15–74 m. nuolatinių Lietuvos gyventojų.
Atliekos
Atliekos / 15min.lt nuotr.

Apklausos metu Lietuvos gyventojų buvo klausiama, ar jie rūšiuoja buitines aliekas, jeigu taip, tai kaip dažnai. 4 proc. apklaustųjų teigia nežinantys, kas tai yra buitinių atliekų rūšiavimas. 30 proc. žino, kas tai yra, tačiau to nedaro ir niekada nebandė daryti. Beveik penktadalis (18 proc.) teigia kartą kitą yra bandę rūšiuoti buitines atliekas. Panaši dalis (19 proc.) bandė rūšiuoti buitines atliekas bei ketina tai daryti ir ateityje. Mažiau nei trečdalis (28 proc.) gyventojų nuolat reguliariai rūšiuoja buitines atliekas arba teigia, kad tai yra neatsiejama jų gyvenimo dalis (atitinkamai 25 proc. ir 3 proc.). 1 proc. neatsakė į šį klausimą.

„Nors nuolatos rūšiuojančiųjų buitines atliekas Lietuvoje nėra tiek daug, tačiau mūsų tyrimai rodo, kad žmonės turi teigiamą požiūrį į būtinumą rūšiuoti buitines atliekas bei rečiau ar dažniau tai bando daryti arba planuoja rūšiuoti buitines atliekas ateityje“, – duomenis komentuoja RAIT valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė. 

Tyrimas parodė, kad buitines atliekas labiau linkę rūšiuoti 25-34 metų amžiaus gyventojai, žmonės su aukštuoju išsimokslinimu bei miestelių, miestų, bet ne didmiesčių gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius