Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 10

Trakų valdininkas tapo nusikaltėlių šulo tarnu

Slapti įrašai atskleidžia, kad tuomečiam Trakų administracijos vadovui Leonardui Karnilai nurodinėjo nusikaltėlių šulas Stanislovas Narkevičius, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas".
Slapti įrašai atskleidžia, kad tuomečiam Trakų administracijos vadovui Leonardui Karnilai nurodinėjo nusikaltėlių šulas Stanislovas Narkevičius.
Slapti įrašai atskleidžia, kad tuomečiam Trakų administracijos vadovui Leonardui Karnilai nurodinėjo nusikaltėlių šulas Stanislovas Narkevičius. / Dienraščio „L.T.“ nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai jau daugiau kaip pusmetį kartu su prokurorais narplioja korupcijos skandalą, kilusį Trakų savivaldybėje. Pareigūnai teigia, jog dar neapklausti visi liudytojai, neatliktos kai kurios ekspertizės.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, aiškinamasi ir tai, kas iš tiesų vadovavo Trakams – buvęs meras Vytautas Petkevičius, vicemeras Saulius Raščiauskas, savivaldybės administracijos direktorius L.Karnila ar nusikaltėlių šulas S.Narkevičius, pravarde Narkuša.

STT agentai slapta įrašė 43 metų S.Narkevičiaus ir 51 metų L.Karnilos pokalbius vienoje atokioje kavinėje Trakų rajone. Prieš tai šią pobūvių salę vienam vakarui buvo išsinuomoję ir STT techniniai darbuotojai. Tuomet jie čia sumontavo klausymosi aparatūrą.

STT pareigūnus pribloškė S.Narkevičiaus ir L.Karnilos pokalbių įrašai. Prie vaišių stalo S.Narkevičius nurodinėjo tuomečiam Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriui, ką STT pareigūnus pribloškė S.Narkevičiaus ir L.Karnilos pokalbių įrašai. Prie vaišių stalo S.Narkevičius nurodinėjo tuomečiam Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriui, ką priimti į darbą, kokias patalpas išnuomoti, koki turtą leisti privatizuoti. Kaip vėliau paaiškėjo, beveik visi pakeltu tonu duoti Narkušos įsakymai buvo įvykdyti.priimti į darbą, kokias patalpas išnuomoti, koki turtą leisti privatizuoti. Kaip vėliau paaiškėjo, beveik visi pakeltu tonu duoti Narkušos įsakymai buvo įvykdyti.

Gerai informuotų šaltinių teigimu, S.Narkevičius iki šiol dėl korupcijos skandalo nėra apklaustas kaip liudytojas. Pagal įstatymus, asmuo negali liudyti byloje, jeigu jam ketinama pareikšti įtarimus.

S.Narkevičius gali būti apkaltintas sukurstęs valdininkus padaryti nusikaltimus. Pasak dienraščio, buvęs Trakų savivaldybės administracijos direktorius L.Karnila ne kartą buvo pastebėtas žemės sklypais prekiaujančio S.Narkevičiaus kompanijoje. Politikas dalyvavo ir praėjusių metų gruodį vykusiame nusikaltėlių šulo gimtadienyje. Jame Narkušą sveikino ir kriminaliniai autoritetai iš didžiųjų Lietuvos miestų. Tada L.Karnila aiškino, kad su S.Narkevičiumi mokėsi vienoje mokykloje, tad niekas negali uždrausti bendrauti kaip seniems pažįstamiems.

S.Narkevičius, pravarde Narkuša, teisėsaugininkų yra stebimas nuo 1993 metų. Tuomet buvo įtarta, kad jis reketuoja Trakų, Vievio, Lentvario ir Grigiškių verslininkus. 1996-aisiais S.Narkevičius buvo sulaikytas ir apkaltintas turto prievartavimu. Iš pradžių teismas leido jį suimti, tačiau vėliau ši kardomoji priemonė buvo pakeista švelnesne.

1997-ųjų spalį S.Narkevičius pripažintas kaltu dėl savavaldžiavimo, jam skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

2007-ųjų birželį Narkuša vėl buvo sulaikytas. Šį sykį jis policininkams užkliuvo, kai kabinėjosi prie Trakų prokuroro padėjėjos. Už šį smulkų nusižengimą S.Narkevičiui skirta piniginė bauda.

2008-ųjų vasarą Vyriausiasis administracinis teismas priėmė galutinį sprendimą panaikinti Trakų valdžios S.Narkevičiui išduotus leidimus statyboms.

Trakų savivaldybės administracijos direktorių liberalcentristą L.Karnilą STT agentai sulaikė darbo kabinete šių metų vasario 12-ąją, kai tarpininkė jam perdavė 10 tūkst. litų. Šie pinigai rasti valdininko palto kišenėje.

Kyšis buvo skirtas už tai, kad Trakų savivaldybė sutiktų parduoti Kudrionių kaime esančią poilsio bazę už 2,5 mln. litų.

Šie pastatai jau seniai buvo pardavinėjami, bet esą niekaip nepavykdavo surasti pirkėjo. Iš pradžių už šį kompleksą savivaldybė norėjo gauti 2,7 mln. litų, tačiau užpernai ši kaina sumažinta iki 2,5 mln.

Šią poilsio bazę buvo nusprendusi įsigyti viena sostinėje įsikūrusi firma. Pas notarą jau turėjo būti tvirtinamas šis sandoris, o savivaldybei sumokėtas milijoną litų siekiantis avansas. Tačiau sutarties pasirašyti neatvyko bendrovės atstovas.

Pastatus nusprendusios įsigyti bendrovės atstovams per tarpininkus buvo pasakyta, kad reikia sumokėti 200 tūkstančių litų kyšį. Šių pinigų esą reikia už tai, kad Trakų valdininkai nepadidino šios poilsio bazės pardavimo kainos. L.Karnilai buvo pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, mėnesį jis kalėjo Lukiškių tardymo izoliatoriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius