-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 23

Ivanauskas siekia atgauti „pragertą“ vairuotojo pažymėjimą (atnaujinta 11.30 val.)

Žinomas aktorius, choreografas ir režisierius viliasi, kad teismas sutrumpins jam skirtos vairavimo abstinencijos terminą.
Gytis Ivanauskas
Gytis Ivanauskas / Aidos Chlebinskaitės nuotr.

Penktadienį į Vilniaus miesto 3 apylinkės teismą atvyko žinomas teatralas, jo paties vardo teatro įkūrėjas G.Ivanauskas.

28 metų kūrėjas tikisi anksčiau laiko atgauti prarastą vairuotojo pažymėjimą.

G.Ivanauskas teisių neteko pernai, kai įkliuvo Vilniaus kelių policininkams neblaivus.
Aktoriui skirta tūkstantinė bauda ir metams atimta teisė vairuoti.

Po įvykio G.Ivanauskas internete pateko į policijos rubriką „Jie vairavo neblaivūs“. Tačiau vilnietis buvo paskleidęs miglą, jog esą nieko apie tai nežino, o policijai galbūt įkliuvo jo bendrapavardis, beje, gimęs tą pačią dieną.

Prieš penktadienio posėdį į teismą taksi atvykęs G.Ivanauskas prasitarė, kad kišenėje neturint teisių „viskas stoja, visi reikalai stoja.“

Paklaustas, kodėl ligšiol nenorėjo tiesiai šviesiai prisipažinti įkliuvęs, G.Ivanauskas prisipažino nesitikėjęs supratimo: norint kažką pasiekti, pastangų tenka įdėti daug, o sutrypti žmogų galima akimirksniu. G.Ivanauskas pridūrė nesitikėjęs, kad visuomenė priims jo paaiškinumus, kaip jis įkliuvo policijai.

Teisėja Galina Taraškevič teatralo teiravosi, kiek laiko praėjo nuo pažeidimo ir kiek jam dar liko gyventi be teisių. Jau 8 menesius nevairuojantis vilnietis teismą informavo: „Liko keturi mėnesiai.“

Teisėja nusistebėjo, kodėl Gytis negali taip trumpai pakentėti, o prašo grąžinti vairuotojo pažymėjimą anksčiau. „Viskas, kas prašyme yra parašyta, parašyta ne šiaip sau“, – pareiškė G.Ivanauskas.

Jis paaiškino negalintis nevairuoti ne tik dėl darbo reikalų, bet ir dėl sveikatos. „Turiu tokią didelę problemą“, – prasitarė G.Ivanauskas. Po posėdžio paklaustas, ar su sveikata susiję motyvai, siekiant atgauti teises, yra paslaptis, aktorius tai neigė. Tačiau paprašytas apie tai papasakoti, G.Ivanauskas žurnalistams atšovė: „Patys susižinokite!“

Šiandien G.Ivanauskui teisme negalėjus pateikti medikų pažymos apie jo sveikatą, teismo posėdis atidėtas vasario 11 dienai. Iki to laiko teisėja žadėjo pasidomėti, ar po to, kai įkliuvo kelių policijai, G.Ivanauskas nepadarė jokių kitų pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius