Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 30

Ištraukti „Eurovizijos“ burtai (video)

Penktadienį Maskvoje ištraukti „Eurovizijos 2009“ burtai. Lietuva pateko į antrąjį pusfinalį, kuris vyks gegužės 14 dieną.
Pavadinimas
Ištraukti burtai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Popierėliai, kuriuose buvo surašyti visų konkurse dalyvaujančių 38 šalių pavadinimai, buvo sudėti į tradicines rusiškas lėlės – matrioškas, o šios supiltos į šešis stiklinius rutulius, pranešė naujienų portalas postimees.ee.

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad pirmajame pusfinalyje, kuris Maskvoje vyks gegužės 12 dieną sporto komplekse „Olimpijskij“, dainuos Bosnijos ir Hercogovinos, Švedijos, Izraelio, Belgijos, Andoros, Čekijos, Juodkalnijos, Islandijos, Gruzijos, Bulgarijos, Portugalijos, Šveicarijos, Makedonijos, Suomijos, Baltarusijos, Turkijos, Rumunijos, Maltos ir Armėnijos dainininkai. 

Antrajame pusfinalyje, kuris vyks gegužės 14 d. ir kuriame dalyvaus Lietuvos atstovas, dainuos Slovėnijos, Danijos, Azerbaidžano, Nyderlandų, Latvijos, Vengrijos, Serbijos, Norvegijos, Ukrainos, Graikijos, Lenkijos, Kroatijos, Estijos, Moldovos, Kipro, Airijos, Slovakijos ir Albanijos atstovai. 

Rusijos atstovas burtų traukime nedalyvavo, nes pagal konkurso taisykles praėjusio konkurso laimėtojas drauge su vadinamojo „didžiojo ketverto“ šalių (Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos ir Didžiosios Britanijos) atstovais iš karto patenka į finalą. 

Pusfinalius tiesiogiai transliuos pirmasis Rusijos televizijos kanalas. Finalas vyks gegužės 16 d. 

Pirmą kartą „Eurovizijos“ konkursas vyksta Rusijoje, mat pernai jį laimėjo šios šalies dainininkas Dima Bilanas. Lietuvos atstovas, atstovausiantis šaliai „Eurovizijoje“, paaiškės po konkurso „Dainų daina“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius