Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 02

A.Čaplikas taupo mokėdamas priemokas patarėjams

Vėluojant medikų atlyginimams, sveikatos apsaugos ministras liberalcentristas Algis Čaplikas išmokėjo priemokas sveikatos apsaugos viceministrei ir dviem savo patarėjams. Jis teigia taip elgdamasis sutaupęs.
A.Čaplikas teigia, kad išmokėdamas priedus sutaupė.
A.Čaplikas teigia, kad išmokėdamas priedus sutaupė. / Irmanto Gelūno nuotr./15min.lt

Kaip pranešė naujienų portalas delfi.lt, Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininko Artūro Zuoko pavaduotojas aiškina įstatymų nepažeidęs – esą kol valstybė turi pinigų, „tą galima daryti“. Įsakymą, kuriuo nuspręsta skirti priemokas prie atlyginimo, A.Čaplikas pasirašė praėjusį penktadienį. Priemokos išmokėtos viceministrei Norai Ribokienei, rinkimus į Seimą pralaimėjusiam Rimantui Remeikai bei LiCS interesams Vyriausiojoje rinkimų komisijoje atstovavusiai Ingai Milašiūtei, kurie yra sveikatos apsaugos ministro patarėjai.

A.Čapliko patarėja ryšiams su visuomene Giedrė Maksimaitytė lrytas.lt sakė, kad patarėjams ir viceministrei skirtos vienkartinės 40 proc. atlyginimo dydžio priemokos.

Naujienų portaliui 15min.lt A.Čaplikas sakė, kad išmokėdamas priemokas ne tik kad neišlaidauja, bet dar ir taupo. „Įstatymų nustatyta tvarka gali būti keturi patarėjai, dabar yra trys, o priemokos skirtos tik dviem – taigi yra sutaupytos lėšos ir mes paskyrėme patarėjams priemokas, kad atlyginimas siektų bent jau skyriaus vedėjo lygį“, – sakė sveikatos apsaugos ministras. Jis teigia sutaupęs nesamdydamas vieno patarėjo, o vienam iš trijų pasamdytų priemokos nemokėdamas.

A.Čaplikas pabrėžė jokių įstatymų nepažeidžiantis ir skandalų nebijantis. „Tai ne premija, o priemoka – pridedamoji atlyginimo dalis. Visą laiką šios priemokos būdavo mokamos. Buvusioje Vyriausybėje būdavo mokami 70 proc. priedai. Šį kartą mes paskyrėme tik 40 proc.“, – sakė jis portalui 15min.lt

Krizės metu priedus patarėjams išmokėjo premjeras Andrius Kubilius bei teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius