Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 06

Pareigūnai internete paviešino įtariamų riaušininkų atvaizdus

Vilniaus policijos interneto puslapyje pareigūnai išpublikavo iki šiol neatpažintų sausio 16 d. Vilniuje vykusių riaušių dalyvių atvaizdus. Pareigūnai prašo visuomenės pagalbos atpažįstant įtariamuosius.
Vilniaus policijos internetinis puslapis
Vilniaus policijos internetinis puslapis / nuotrauka iš interneto

15min.lt žiniomis, iš kalno policijos filmuotos medžiagos ir žiniasklaidos priemonių fiksuotų vaizdų pareigūnai atrinko pusantro tūkstančio stop kadrų, kuriuose matomi riaušėse dalyvaujantys žmonės. Į internetą kol kas įdėtas 241 kadras.

Norėdami peržiūrėti policijos patalpintą medžiagą, spauskite čia.

Policija prašo atpažinusius įtariamus riaušių dalyvius apie tai pranešti pareigūnams telefonu Vilniuje 271 60 07 arba elektroniniu paštu vilnius.vpk.ontt@vrm.lt.

Policijos ir prokuratūros pareigūnai neslepia, kad įtariamų riaušininkų atvaizdus viešinti nuspręsta įvertinus sėkmingą Latvijos patirtį. Rygos policija irgi sukūrė interneto puslapį ir per trumpą laiką atpažino visus internete patalpintus asmenis.

Tyrimui artimi šaltiniai 15min.lt žurnalistui teigia, kad dalį įtariamų riaušininkų pavyko atpažinti dar nagrinėjant filmuotą ir fotografuotą sausio 16 d. medžiagą. Kai kurie atpažinti asmenys jau apklausti, kitų dar laukia susitikimas su prokurorais.

Kol pareigūnai valandų valandas peržiūrinėjo filmuotą medžiagą ir tūkstančius nuotraukų, Vidaus reikalų ministeriją ir Generalinę prokuratūrą pasiekė Seimo narių raštai, kuriuose reikalaujama atsakyti, kada įtariami riaušininkai bus paviešinti internete.

Šiuo metu įtarimai dėl dalyvavimo riaušėse pareikšti 36 asmenims. Tačiau pareigūnus ypač domina asmuo, minioje išsitraukęs pistoletą ir kelis kartus šovęs į policijos pareigūnus. Šį asmenį ir jo veiksmus gerai užfiksavo net kelių televizijų kameros. Įtariama, kad vyras šaudė iš dujinio pistoleto. Nepaisant to, pareigūnai prašo atpažinusius šį asmenį (filmuota medžiaga yra šios pastraipos apačioje. Šūvis nufilmuotas 46 sekundę) apie tai pranešti policijai arba prokurorams.

Iš karto po riaušių buvo teigiama, kad kažkas koviniu ginklu peršovė Seimo stiklą. Ekspertai savo išvadų dėl šio incidento dar nepateikė. Todėl šiuo metu dar neatmetama ir versija, kad stiklą perskrosti galėjo ne kulka, o iš galingos laidynės paleistas akmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius