Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 10

Almos Bružaitės bylos neatnaujino

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį paskelbė, kad už dviejų savo vaikų nužudymą iki gyvos galvos nuteistos Almos Bružaitės (buvusios Jonaitienės) byloje nėra paaiškėjusių naujų aplinkybių ir ji nebus atnaujinta.
A.Bružaitė nuteista kalėti iki gyvos galvos.
A.Bružaitė nuteista kalėti iki gyvos galvos. / „Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė portalas Delfi.lt, teismas mano, kad apie svetimos kaltės prisiėmimą prabilusi Kelmės rajono gyventoja tik iškėlė naują gynybinę versiją ir esą taip siekia išsisukti nuo jai skirtos griežčiausios bausmės. Teismo sprendimą A.Bružaitės advokatė dar galės apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Generalinė prokuratūra anksčiau atsisakė atnaujinti tyrimą teigdama, kad jokios naujos aplinkybės nepaaiškėjo. Šį sprendimą teismui apskundė už valstybės pinigus pasamdyta A.Bružaitės advokatė.
Teigiama, kad apie esą naujas aplinkybes A.Bružaitė prabilo viename laiškų savo naujiesiems globėjams. Ji net nurodė vardą, kas esą nužudė jos vaikus. Tačiau A.Bružaitė atsisakė bendrauti su pas ją atvykusiais prokurorais, esą ji davė pažadą neišduoti „tikrojo žudiko“ vardo.

Du A.Bružaitės sūnūs dingo 2007 metų kovą. Policijai ir savo vyrui A.Bružaitė tuomet sakė, kad vaikai išėjo iš namų ir negrįžo. Po kelių dienų jų kūnai su smaugimo žymėmis rasti upelyje. Po berniukų laidotuvių praėjus dviem dienoms pareigūnai sulaikė A.Bružaitę. Pernai vasario pabaigoje Šiaulių apygardos teismas A.Bružaitei skyrė laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę. Nuteistoji Lietuvos Aukščiausiojo Teismo prašė sušvelninti šią bausmę, tačiau teismas paliko žemesnės instancijos teismo nuosprendį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius