Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 20

Į lietuvių lėktuvą trenkė žaibas (atnaujinta 17.30 val.)

Ankstyvą penktadienio rytą iš Vilniaus į Tailandą lietuvius skraidinantis lėktuvas „Boeing 757“ įstrigo Pakistano sostinėje Islamabade. Čia orlaivis turėjo pasipildyti degalų, tačiau į jį trenkė žaibas.
Žaibas
Žaibas / Reuters/„Scanpix“ nuotr.

Lėktuvas iš oro uosto pakilo vakar 22 valandą, o Tailande turėjo leistis šiandien 14 val. vietos laiku. Žaibas į lėktuvą trenkė jam leidžiantis Islamabado oro uoste.

Pasak kelionės organizatorės bendrovės „Tez-tour“ rinkodaros vadovės Aušra Girdžiojauskaitė, nė vienas iš keleivių nenukentėjo. Iš viso lėktuvu skrido 235 keleiviai. „Šiuo metu atliekama lėktuvo techinė apžiūra, laukiame daugiau infomacijos“, – naujienų portalui 15min.lt sakė A.Girdžiojauskaitė.

Paklausta, ar lėktuvo keleiviai gali tikėtis kompensacijos už sutrikdytą skrydį, ji teigė, kad žaibo iškrova yra nedraudžiamasis įvykis – force majore. „Svarbiausias mūsų uždavinys – kad keleiviai būtų saugūs ir pasiektų savo kelionės tikslą“, – teigė rinkodaros vadovė.

Užsakomajį skrydį vykdė „flyLAL Charters“. Pasak šios bendrovės komunikacijos vadovės Gintarės Rimkuvienės, lėktuvas saugiai nusileido, bet pagal skrydžių saugos reikalavimus privaloma atlikti lėktuvo apžiūrą, todėl keleiviai buvo išlaipinti ir šiuo metu laukia oro uosto salėje. „Keleiviais rūpinamasi, jie jau gavo karšto maisto, yra informuojami apie situaciją. Manome, kad lėktuvo apžiūra Islamabade gali užtrukti dar apie 6 valandas“, – naujienų portalui 15min.lt teigė G.Rimkuvienė.

Papildyta 17.30 val. „flyLAL Charters“ komunikacijos vadovė Gintarė Rimkuvienė pranešė, kad lėktuvas yra techniškai tvarkingas ir turėtų pakilti 18 val. Lietuvos laiku. „Po tokio atvejo reikėjo atlikti visą reikiamą apžiūrą laikantis techninių reikalavimų. Žmonės dėjo visas įmanomas pastangas, kad keleiviais būtų pasirūpinta ir jie nepatirtų nepatogumų,“ – sakė G.Rimkuvienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius