Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 03

Seimą apguls studentai

Kovo 10 dieną prie Seimo laukiama tūkstančių padėtimi aukštojo mokslo sistemoje nepatenkintų žmonių. Mitingo organizatoriai teigia jau gavę žodinį savivaldybės atstovų leidimą.
Studentai galės rengti masinį mitingą prie Seimo
Studentai galės rengti masinį mitingą prie Seimo. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mitingą prie Seimo organizuoja piliečių grupė „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ kartu su Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimu, iniciatyvą remia Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio klubas.

Piliečių grupės „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ atstovas Nerijus Stasiulis spėjo, kad savivaldybė išsigando galimo nesankcionuoto mitingo. „Mes jau prašėme leidimo kovo 5-ai dienai, bet mums dar kartą buvo atsakyta. Tada platinome pranešimus, kad vis tiek kviesime žmones į nesankcionuotą mitingą, ir vakar (kovo 2 dieną –aut. past.) vakare sulaukėme skambučio iš savivaldybės, kad galėsime organizuoti mitingą, tik reikia pakeisti jo datą. Žodinį leidimą gavome, taigi liko tik formalumas“, – 15min.lt teigė N.Stasiulis.

Mitinge, prasidėsiančiame 12 valandą, tikimasi sulaukti per 7000 dalyvių – tokiam skaičiui prašytas leidimas. Čia studentai bei dėstytojai išsakys savo reikalavimus dėl aukštojo mokslo reformos.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas teigė, kad jokio leidimo iki šiol nepasirašė – dėl leidimo išdavimo svarstysiąs rytoj. „Neatmetu galimybės, kad leidimas bus duotas – kiek šnekėjau su Viešosios tvarkos skyriumi, organizatoriai nepažeidžia Susirinkimų įstatymo“, – sakė G.Paluckas.

Vasario mėnesį ši piliečių grupė jau bandė organizuoti mitingą prie Seimo, tačiau negavo savivaldybės leidimo. Tada prie tautos išrinktųjų šventovės susirinko keli studentai, kurie lipnia juosta užsiklijavę burnas protestavo prieš aukštojo mokslo reformos principus bei draudimą rengti masinius mitingus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius