Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 05

Kęstutis Masiulis: Imbrasas buvo daugiau statytinis, o Lementauskas – realus vadovas (atnaujinta 13.05 val.)

Konservatorius Seimo narys, buvęs Vilniaus tarybos deputatas teisme pasakojo apie kyšininkavimo Vilniaus savivaldybėje skandalo užkulisius, kai tuometinis meras Juozas Imbrasas bei jo pavaduotojas Evaldas Lementauskas žūtbūt stengėsi išlaikyti postus.
E.Lementauską konservatorius įvardino kaip buvusį realų miesto vadovą.
E.Lementauską konservatorius įvardino kaip buvusį realų miesto vadovą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus 1-asis apylinkės teismas toliau narplioja buvusio Vilniaus vicemero, partijos „Tvarka ir tesingumas“ nario E.Lementausko bylą dėl kyšininkavimo.

Ketvirtadienį nuo ryto teisme parodymus davė parlamentaras K.Masiulis. Šis konservatorių politikas 2007 metų rudenį organizavo interpeliaciją J.Imbrasui, o 2008 metų pavasarį – E.Lementauskui.

K.Masiulis teisme pasakojo apie „įspūdingą susitikimą“ su E.Lementausku prašmatnioje kavinėje „Vilniaus vartų“ komplekse. Politikai susitiko pernai balandžio 18 dieną, likus penkioms dienoms iki Vilniaus tarybos posėdžio, per kurį galėjo būti paskelbta interpeliacija E.Lementauskui.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./E.Lementauskas teisme.
E.Lementauskas teisme

„Aš nepaprastai nenorėjau eiti į tą susitikimą, bet jis labai spirgėjo. E.Lementauskas buvo labai susinervinęs, aš mačiau tą išgąstį, tikrai“, – pasakojo K.Masiulis.   Konservatorius tikino, kad „tvarkietis“ per šį susitikimą nieko nepešė.

Tačiau vėliau K.Masiulis iš partijos bičiulio Vido Urbonavičiaus išgirdo apie kyšio siūlymą, dėl kurio ir E.Lementauskas, ir dar keli jo bičiuliai Algirdas Butkevičius bei Gintaras Kazakas yra įklimpę į kyšininkavimo skandalą.

Teisme K.Masiulis sakė, kad buvęs Vilniaus meras J.Imbrasas buvo daugiau statytinis, o tikrasis miesto vadovas buvęs būtent E.Lementauskas.

V.Urbonavičius klausė, ką daryti

Byloje liudyti taip pat ketvirtadienį buvo iškviestas Gediminas Švilpa, Vilniaus meras Vilius Navickas, Algirdo Paleckio partijai „Frontas“ priklausanti  Jūratė Žeimienė bei Lenkų rinkimų akcijai priklausantis Jaroslavas Kaminskis.

Naujasis Vilniaus meras V.Navickas taip pat sakė, kad J.Imbrasas buvo tik vieša figūra, o už visus adminstracinius sprendimus atsakingas buvo E.Lementauskas.  V. Navickas taipogi sakė, kad V.Urbonavičius ne kartą buvo sulaukęs įvairių užuominų iš A.Butkevičiaus ir klausė, ką jam daryti. V.Navickas tuomet pasiūlė kreiptis į pareigūnus.

„Jis kaip bedievis klebonas“

Pats E.Lementauskas teisme kaltu neprisipažįsta, duodamas parodymus jis tikino jokių pinigų kitiems tarybos nariams nesiūlęs.

Ketvirtadienį po posėdžio E.Lementauskas žurnalistams sakė, jog jam gaila V.Urbonavičiaus. „Žmogiškąja prasme man V.Urbonavičiaus yra gaila. Su tokia sąžinės kupra jis turės gyventi visą likusį gyvenimą, ir jis turėtų  jaustis kaip bedievis klebonas, išprievartavęs bažnyčios chore giedantį berniuką“, – sakė E.Lementauskas.

Paklaustas, kodėl V.Urbonavičius užsitraukė jo nemalonę, E.Lementaukas pasakė: „Gal simpatiškas jam esu?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius