-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 11

Utenos politikui gresia įtarimai dėl seksualinio vaikų tvirkinimo

Ikiteisminį tyrimą dėl vaikų globos namų gyventojų seksualinio išnaudojimo atliekantys pareigūnai į areštinę uždarė Utenos rajono tarybos narį konservatorių Gintautą Gaižauską.
Lėlė
Lėlė / Gino Dabašinsko/BFL nuotr.
Temos: 2 Vaikai Utena

51 metų G.Gaižausko namuose ir darbo vietoje pareigūnai atliko kratas, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Ikiteisminis tyrimas dėl tvirkinamų Utenos vaikų namų globotinių buvo pradėtas prieš savaitę po to, kai į policiją kreipėsi šios įstaigos administracija. Ji prašė ištirti galimą nepilnamečių seksualinį išnaudojimą.

Į pareigūnų akiratį patekęs uteniškis G.Gaižauskas yra vedęs, turi du sūnus ir iki šiol nėra turėjęs reikalų su teisėsauga.

Ikiteisminis tyrimas dėl tvirkinamų Utenos vaikų namų globotinių buvo pradėtas prieš savaitę po to, kai į policiją kreipėsi šios įstaigos administracija.

Statybininkas, buvęs individualios įmonės savininkas, šis uteniškis prieš trejus metus pasitraukė iš verslo ir pasuko į politiką – pradėjo dirbti Tėvynės sąjungos Utenos regiono vadybininku.

2007 metais G.Gaižauskas šios partijos sąraše išrinktas Utenos tarybos nariu.

Pernai G.Gaižauskas vadovavo kandidato į Seimo narius uteniškio Edmundo Pupinio rinkimų štabui ir padėjo šiam politikui, dabar Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkui, laimėti rinkimus Utenos vienmandatėje apygardoje.

Utenos vaikų globos namai šį pavasarį neišbrenda iš skandalingų istorijų. Prieš savaitę plačiai nuskambėjo tarp šių globos namų gyventojų kilęs konfliktas, per kurį grupė nepilnamečių sumušė ir seksualiai išnaudojo vieną paauglę. Policijos pareigūnai, pamėginę sutramdyti girtus globotinius, sulaukė agresyvaus išpuolio, vienas septyniolikmetis tapo įtariamuoju dėl pasipriešinimo.

Prokurorai per pirmąjį šių metų ketvirtį pradėjo jau trečią ikiteisminį tyrimą dėl smurto šiuose vaikų namuose.

Dar vasarį rengtoje Vaiko teisių apsaugos tarnybos pažymoje Utenos vaikų globos namų direktorius Sigitas Novodvorskas kaltintas aplaidumu. Tačiau direktorių į pareigas skyrusios Utenos apskrities vadovai nuolat pasikartojančius smurto protrūkius aiškina nesuvaldomu globotinių charakteriu.

Tuo metu anoniminiai šaltiniai žiniasklaidą informuoja apie naujus smurto protrūkius vaikų namuose ir teigia, esą tikroji padėtis šioje įstaigoje jos vadovų slepiama.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė žada kreiptis į premjerą Andrių Kubilių, kad šis įvertintų Utenos apskrities viršininko Egidijaus Puodžiuko veiklą, jei Utenos apskrities vadovybė nesiims veiksmų bei ignoruos tarnybos rekomendacijas.

Iškart po to Utenos policijoje buvo gautas prašymas ginti vaikus nuo juos esą skriaudžiančio tos pačios partijos politiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius