Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 24

Ministras: mažėjant policininkų atlyginimams, mažėja ir nusikalstamumas

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis tikina, kad pareigūnų skundai, esą atlyginimai šiemet sumažėjo keliais šimtais litų, yra nepagrįsti.
Pareigūnų protesto akcijoje dalyvavo ir jų artimieji
Valdžia aiškina, kad informacija, jog mažėjant pareigūnų algoms didėja nusikalstamumas, nepagrįsta. / Gedimino Gasiulio/ 15min.lt nuotr.

Penktadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje vidaus reikalų ministras teigė, kad yra tik vienetai pareigūnų, kuriems atlyginimas sumažėjo 700 Lt, kaip kad sako profesinės sąjungos. „Palyginti su 2008 metų paskutiniu ketvirčiu, šių metų pradžioje atlyginimai sumažėjo vidutiniškai 2,4 proc. Be to, praėjusiais metais buvo ženklus algų didėjimas, todėl šių metų pirmą ketvirtį, palyginti su atitinkamu praėjusių metų ketvirčiu, atlyginimai dabar yra didesni“, – žiniasklaidai aiškino R.Palaitis.

Vakar premjeras susitiko su statutinių pareigūnų profesinėmis sąjungomis ir pažadėjo, jog bus ieškoma papildomų lėšų atlyginimams iš vidinių vidaus reikalų sistemos rezervų, kad jie toliau nemažėtų. Vien žemiausios grandies pareigūnų atlyginimams stabilizuoti reikia 10 mln. Lt.

R.Palaičio teigimu, vienintelė galimybė sutaupyti trūkstamą pinigų sumą – atsisakyti investicinių programų. „Tai reiškia, kad  nerenovuosime Anykščių komisariato, sustabdysime Marijampolės areštinės  statybas, netvarkysime Alytaus viešosios policijos pastato, Daugų nuovados“, – vardijo ministras.

Pasak jo, visuomenės nuogąstavimas, kad mažėjant policijos pareigūnų darbo užmokesčiui kils nusikalstamumo lygis, taip pat yra nepagrįstas. Esą 2008 metais, kai atlyginimai kilo, kartu daugėjo ir nusikaltimų. O šiemet, sumažinus atlyginimus, nusikalstamumas sumažėjo 3 proc. „Tai nėra taisyklė, greičiau kuriozas, bet tai rodo, kad atlyginimų mažinimas su nusikalstamumu nesusijęs“, – aiškino R.Palaitis.

Jam pritarė policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas. „Nemanau, kad nusikaltimų mažėjimas ir atlyginimų mažinimas tarpusavyje susiję. Tai daugiau atsitiktinumas“, – teigė V.Telyčėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius