Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2009 06 24

Lietus užtvindė kaimą Kėdainių rajone (atnaujinta 20.12 val., video, nuotraukos)

Kėdainių rajone praūžęs lietus užtvindė namus Šiponių kaime. Antradienio lietus ne tik sutrikdė šventinę nuotaiką, tačiau ir pridarė žalos pastatams bei automobiliams, informuoja kedainietis.lt.
 Kėdainių rajone siautėjęs lietus užtvindė namus Siponių kaime.
Potvynis Kėdainių rajone / kedainietis.lt nuotr.

Kaip galima spręsti iš gyventojų pranešimų bei pirmųjų nuotraukų, vanduo užtvindė pastatų pirmuosius aukštus bei automobilius. Gyventojai skubėjo gelbėti namuose esančių daiktų ir gyvulių.

„Kaime apsilankė rajono merė Nijolė Naujokienė, nelaimės padarinius galvojama likviduoti pasitelkus ugniagesių pagalbą“, – įvykius komentavo M.Čižauskienė.

Dėkojame Aurimui ir Emai už žinias bei nuotraukas

Papildyta 17.37 val.  Kėdainių rajono Siponių kaime antradienio vakarą po smarkios liūties kilęs potvynis slūgsta. Per parą atslūgo maždaug 20 centimetrų vandens. Tačiau kol kas 7 kaimo sodybos vis dar smarkiai apsemtos, dar 9 sodybos yra apsemtos iš dalies.

Kaip BNS trečiadienį sakė Kėdainių rajono savivaldybės vyriausiasis specialistas civilinei saugai Stasys Okunevičius, visi kaimo gyventojai saugiai išsikėlė iš apsemtų namų, apsigyveno pas gimines.

„Namų apyvokos daiktai ir gyvuliai kiek įmanoma išgelbėti. Svarbu, kad labai laiku pavyko atjungti elektros tiekimą, gali būti nuskendusių naminių paukščių. Dabar stengiamės maistą pateikti, geriamojo vandens išdalijome. Sudarysime komisiją, kuri bandys išsiaiškinti, ar pakankamo skersmens yra kelio pralaida (šalia vandens telkinio – BNS), ar sumažinta“, – sakė S.Okunevičius.

Potvynis Kėdainių rajone kilo antradienio pavakare – po tris valandas trukusios smarkios liūties, 16–17 val., šalia Siponių kaimo esančio vandens telkinio vanduo pakilo apie 1,5 metro.

Vietos gyventojų teigimu, tai pirmas toks atvejis šiame rajone. „Jei nebus liūčių, tikimės, kad po paros į didesnę pusę namų jau žmonės sugrįš“, – sakė S.Okunevičius.

Daugumos gyventojų, išskyrus vieną sodybą, turtas nebuvo draustas.

Į nelaimės vietą atvyko Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos, policijos, Kelių tarnybos bei rajono savivaldybės pareigūnai.

Papildyta 20.12 val. Kaip portalui kedainietis.lt pasakojo apsemtame kaime gyvenantys žmonės, lietus antradienį prasidėjo netikėtai apie pirmą valandą per pietus. Iš pradžių lynojo nesmarkiai, tačiau greitai prasidėjo tikra liūtis. Apie pusė šešių jau nebuvo kaip išeiti į lauką, o dar po valandos vanduo plūstelėjo ir į namus.

Viena kalbinama moteris teigė net neįsivaizduojanti, kur dabar ieškoti pagalbos, ką daryti. Kitas vyriškis tvirtino, jog prasidėjusio potvynio metu jiems niekas nepadėjo – anot jo, net ir atvažiavę ugniagesiai teigė, jog tai ne jų darbas. Gyvulius išgelbėti, anot jo, pavyko tik su kaimynų pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius