Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 18

Geros kaimynystės santykių svarbą šalies vadovė telefonu aptarė su Rusijos prezidentu

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien telefonu kalbėjosi su Rusijos Federacijos prezidentu Dimitrijumi Medvedevu.
D.Grybauskaitė
D.Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pokalbyje aptartos pastarojo meto aktualijos, susijusios su Lietuvos vežėjų patiriamais sunkumais bei lietuviškų pieno produktų eksporto problemomis, taip pat platesnės ekonominio bei kultūrinio šalių bendradarbiavimo perspektyvos.

Prezidentė D.Grybauskaitė pokalbyje akcentavo, jog ypač globalinės krizės sąlygomis šalims kaimynėms būtina palaikyti abipusiai naudingus ekonominius santykius. „Nesusipratimai tarp žinybų ir Lietuvai, ir Rusijai sukelia tik nuostolių. Esu įsitikinusi, jog tarp mūsų šalių yra pakankamai potencialo ekonominiams santykiams plėtotis, o visas problemas kviečiu spręsti tik atviru dialogu", – telefonu sakė Lietuvos valstybės vadovė prezidentui D.Medvedevui.

Prezidentė D.Grybauskaitė taip pat pabrėžė, jog Lietuva neturėtų būti išskiriama iš kitų valstybių, taikant griežtus Rusijos fitosanitarinius reikalavimus ir vežėjų patikros taisykles.

Pasak šalies vadovės, prezidentas D.Medvedvas patikino, jog griežti reikalavimai išimtinai Lietuvai nebus taikomi. Abiejų šalių prezidentai pokalbio metu susitarė įpareigoti atitinkamas savo šalių žinybas aktyviau ir konstruktyviau spręsti atsiradusias problemas ir užtikrinti, kad panašių nesusipratimų ateityje būtų išvengta.

Per pastaruosius aštuonerius metus tai pirmas Lietuvos ir Rusijos vadovų oficialus pokalbis. Lietuvos prezidentai po nepriklausomybės atkūrimo yra lankęsi Maskvoje du kartus – 1997 ir 2001 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius