-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 20

Prezidentė: A.Valinskas privalo prisiimti atsakomybę (papildyta 15.24 val., nuotraukos)

Penktadienį ryte prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiks su Seimo pirmininku Arūnu Valinsku ir aptars susiklosčiusią politinę situaciją Seime bei jo vadovaujamoje partijoje. Be to, pasklidus kalboms apie galimus jo ryšius su kriminaline Daktarų grupuote, šalies vadovė ketina teirautis Seimo pirmininko, kaip jis suvokia politinę atsakomybę.
D.Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Reiškinys, kai politinė partija viešojoje erdvėje aiškinasi tarpusavio santykius, jau yra netoleruotinas. Tai rodo politinės brandos stoką, tai rodo politinės kultūros lygį Lietuvoje“, – ketvirtadienį popiet Nacionalinėje dailės galerijoje žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Taip pat prezidentė sakė, kad apie galimus A.Valinsko ryšius su Daktarų grupuote jau kalbėjosi su premjeru. Esą nepriklausomai nuo to, ar tie ryšiai pasitvirtins, ar ne, A.Valinskas turėtų atsiminti moralinę ir politinę atsakomybę. „Tokios atsakomybės norėčiau reikalauti ir matyti iš visų mūsų politinių lyderių“, – aiškino D.Grybauskaitė.

Ji užsiminė turinti tam tikrų žinių apie galimus Seimo pirmininko ryšius. „Tam tikrą informaciją aš turiu. Atitinkamos žinybos, kurios privalo tuo užsiimti, tuo užsiima“, – kalbėjo prezidentė. Tačiau paklausta, ar siūlys Seimo pirmininkui atsistatydinti, šalies vadovė dar kartą patikino, kad kalbėsis su juo apie politinę atsakomybę. Prezidentė pridūrė, kad susitikimas su A.Valinsku įvyks jo iniciatyva.

Tvirtinu, kad pateikiami kaltinimai apie mano ryšius su nusikalstama grupuote yra visiškas absurdas, – sakė A.Valinskas.

Papildyta 15.24 val.: Valinskas kreipėsi į VSD ir į Generalinę prokuratūrą

Tuo tarpu A.Valinskas dėl jam metamų kaltinimų ryšiais su nusikalstamomis struktūromis ketvirtadienį kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą ir Generalinę prokuratūrą.

„Atsižvelgdamas į pastaruoju metu žiniasklaidoje pasirodžiusias mano, kaip Seimo pirmininko, Seimo nario, Tautos prisikėlimo partijos pirmininko ir privataus asmens reputaciją bei gerą vardą žeminančias publikacijas, kreipiuosi į Jus ir prašau pateikti visuomenei išsamią informaciją apie tai, ar Valstybės saugumo departamentas turi konkrečios informacijos ar duomenų, kurie patvirtintų mano galimai neteisėtus ryšius su Kauno Daktarų grupuote ir/ar kitomis nusikalstamomis ar verslo struktūromis“, – rašoma Seimo vadovo kreipimesi į Valstybės saugumo departamento generalį direktorių.

A.Valinskas kreipėsi ir į Generalinį prokurorą Algimantą Valantiną, su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai nusikalstamos veikos, susijusios su Seimo nariui A.Sacharukui išsakytais grasinimais jį nužudyti.

„Atsižvelgdamas į tai ir jausdamas savo, kaip Seimo pirmininko, pareigą rūpintis visų Seimo narių saugumu, kreipiuosi į Jus ir prašau pradėti ikiteisminį tyrimą“, – rašo parlamento vadovas.

Jis tikisi, kad atsakymai iš Valstybės saugumo departamento ir Generalinės prokuratūros bus gauti kaip įmanoma greičiau ir šiame politinių intrigų kare bus aiškiai padėtas taškas.

„Peržengtos bet kokios ribos. Nebijodamas ir žiūrėdamas Lietuvos žmonėms į akis tvirtinu, kad pateikiami kaltinimai apie mano ryšius su nusikalstama grupuote yra visiškas absurdas“, – išplatintame pranešime cituojamas A.Valinskas. Jis yra įsitikinęs, kad žiniasklaidoje išdėstytų kaltinimų taikinys yra ne vienas asmuo, o visa sėkmingai dirbanti valdančioji koalicija. „Esu pasiruošęs prisiimti visą politinę atsakomybę kai tik atsakingos institucijos, į kurias kreipiausi, pateiks savo tyrimų išvadas“, – sakė A.Valinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius