Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po šuns Pipiro nelaimės S.Beniuko artimiesiems – nelengvi laikai

Po operacijos sveikstančio šuns Pipiro nelaimė pakeitė ir įprastą Jurbarko rajone esančio Seredžiaus miestelio gyvenimą. Ypač čia įsikūrusių įtariamojo Svajūno Beniuko artimųjų ir giminių.
Šuo Pipiras sugipsuotas
Šuo Pipiras sugipsuotas / Animal.lt nuotr.

„Išgarsėjome visame pasaulyje. Gaila, kad ne tuo, jog Seredžius – gražus miestelis“, – 15min.lt sakė Seredžiaus seniūnas Jonas Pikoraitis. Pašnekovo teigimu, vietos gyventojo 22 metų S.Beniuko padarytas nusikaltimas sukrėtė bendruomenę. „Dauguma smerkia šį poelgį, kiti laikosi santūriai. Nemanau, kad kas nors imtųsi linčo teismo, ne tokie žmonės čia gyvena. Bet šeimai (S.Beniuko motinai, broliui ir kitiems giminėms, kurie taip pat gyvena Seredžiaus miestelyje – aut. past.) dabar nelengva“, – neslėpė seniūnas. 15min.lt jis pasakojo, kad S.Beniuko teta, dirbanti parduotuvėje, nuolat verkia, nes jaučia aplinkinių pasmerkimą. „Tetos duktė, nedidelė mergaitė, nenori eiti į mokyklą, nes ten iš jos tyčiojasi“, – antrino J.Pikoraitis.

Prakalbus apie S.Beniuko kaimynystėje gyvenantį Petrą Dockaitį, kuris yra garsiojo šuns Pipiro šeimininkas, seniūnas dar atidžiau rinko žodžius. Pasak J.Pikoraičio, šis miestelio gyventojas labai nenori viešumos, kuri užgriuvo po žiauraus įvykio, plačiai nuskambėjusio Lietuvoje ir už jos ribų. Telefono namuose neturintis P.Dockaitis sunkiai pasiekiamas ir žurnalistams, todėl jo paties nuomonės apie jo augintinį ištikusią nelaimę nepavyko sužinoti. Tačiau, seniūno nuomone, Pipiro šeimininkas greičiausiai nesieks susigrąžinti šuns, nors prieš tai jiedu buvo neišskiriami.

„Dabar galvoju, kad nesu matęs jo (P.Dockaičio – aut. past.), einančio vieno. Vis vedasi už virvės Pipiriuką“, – teigė J.Pikoraitis. Pašnekovas neprisiminė, jog šuns šeimininkas ar kas kitas iš kaimo būtų skundęsis, jog šis gyvūnas būtų buvęs agresyvus: „Man keistai skamba teiginiai, jog Pipiras galėjo papjauti 25 vištas, kurias jo šeimininkas laikė. Pažiūrėkit į tą gyvūną, jis pats vištos dydžio...“

Ketvirtadienį operuotas šuo Pipiras šiuo metu sveiksta prižiūrimas Kauno gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojų. Linkinčiųjų pasveikti, aukojančių ir norinčių vėliau globoti jau dabar yra būriai. Tačiau Gyvūnų globėjų asociacijos nariai neatmeta, jog šuo gali grįžti ir pas tikrąjį šeimininką.

„Kategoriškai tokio varianto atmesti negalime. Nei mes su juo, nei jis mumis dar nesusisiekė. Tačiau būtinai asmeniškai pabendrausime ir tik po to priimsime sprendimą. Reikia sužinoti, ar nusikaltimas padarytas su jo žinia, ar žmogus visai niekuo dėtas“, – sakė Gyvūnų globėjų asociacijos prezidentas Vytautas Gustaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius