Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 05

A.Armonaitė apie Vyriausybės darbą: niekas kitas nenori prisiimti šios garbės šiuo metu

Ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė aiškino, kad valdančioji koalicija dirbs tol, kol matys, kad gali įgyvendinti pokyčius: nuo ekonomikos, žmogaus teisių iki aplinkosaugos ir kitų. Anot jos, visi turi nuomonių, ką šis ministrų kabinetas turėtų daryti. Tačiau savanorių burti alternatyvią koaliciją ji nemato – esą niekas kitas nenori prisiimti šios garbės sudėtingu metu.

Kalbėdama apie tai, ką į Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus įpėdinius siūlys Laisvės partija, A.Armonaitė aiškino, kad kandidatų apstu.

Dėl vienintelio bus apsispręsta rudenį per pirminius rinkimus partijos skyriuose.

„Žmonių tikrai yra, pažadu – bus įdomu“, – sakė ji.

O štai dėl ekonominės situacijos įdomumo geriau nebūtų.

Ministrės teigimu, neapibrėžtumas šiuo metu per didelis, kad būtų galima tiksliai prognozuoti, kas mūsų laukia rudenį.

Vis dėlto, pagal ankstesnes prognozes, nesitikima, kad šiemet Lietuvos ekonomika patirs reikšmingą kritimą.

Atsižvelgdamas į tendencijas verslas, anot A.Armonaitės, persidėlioja savo veiklos planus. Jos nuomone, labai svarbu išsaugoti darbo vietas ir kiek įmanoma produktyvumą.

„Ir vienas dalykas, kas nuo Lietuvos ne visai priklauso, yra nuotaikos pagrindinėse mūsų eksporto rinkose. 80 proc. mūsų ekonomikos yra sukuriama išvežant prekes į visą pasaulį. Kaip atrodys nuotaikos Vokietijoje ir ar ten pramonė nepradės buksuoti, – kol kas tokių reikšmingų prognozių mes nematome.

Bet žiūrėsime, stebime situaciją. Kaip atrodys mūsų eksporto rinkos, yra svarbiausias veiksnys, kaip atrodys ir Lietuvos ekonomika“, – laidai „15/15“ kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pailsėjo normaliai

– Kaip pailsėjote? Ką tik grįžote iš atostogų. Vienas jūsų kolega – užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis – sulaukė kritikos atostogavęs, turėjęs kelias laisvas dienas tranzito į Kaliningradą istorijos įkarštyje.

Dabar vis daugiau ministrų išeis atostogauti, nors situacija, kaip įvardijo opozicija, verčianti dirbti, o ne ilsėtis.

– Ačiū, pailsėjau normaliai. Gal tiktai į tą kritiką atsakant – man atrodo, mes, žmonės, nesame robotai. Manau, kad pauzę padaryti turėtų visi.

Ir valstybės vadovai, ir Vyriausybės vadovai, ir net niekada neklystantys opozicijos atstovai, ir Seimo nariai. Nes neišeina visą laiką kaip robotas dirbti 24 valandas.

Kažkada reikia sustoti ir pagalvoti, ką tu padarei, ir pagalvoti apie naujas idėjas.

Kartais iš to kabineto reikia išeiti, kad būtų ir naujų idėjų.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis

– Priminsiu, kad praėjusią kadenciją, kai Aurelijus Veryga ir kai kas kitas susirengė atostogauti, aršiai kritikavote. Na, bet tiek to.

– Aš nekritikavau.

Neapibrėžta situacija

– Pagal tai, kaip klostosi dabartinė situacija tiek dėl karo Ukrainoje, tiek dėl kaip išdava esančios dujų krizės Europoje, taip pat dėl didžiulės infliacijos, kaip prognozuotumėte, kokią situaciją rudenį turėsime ir matysime?

– Lietuvoje mes ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje, ir kartu su Lietuvos banku, ir, aišku, Finansų ministerija dėliojame mūsų ekonomikos raidos prognozes.

Kaip ir Europos Komisija tą taip pat patvirtina, vis dar prognozuojame augimą – apie 2 proc. BVP.

Nesitikime, kad šiemet kažkokių reikšmingų kritimų patirs mūsų ekonomika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius