Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 26 /11:42

A.Armonaitė TS-LKD suvažiavime: Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos suvažiavimą sekmadienį pasveikinusi Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad ši Vyriausybė yra geriausia, kas nutiko šaliai tokiu sunkiu metu. Tuo metu Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė paragino koalicijos partnerius pasistengti, jog Partnerystės įstatymas Lietuvoje būtų priimtas kuo greičiau.
TS-LKD suvažiavimas
TS-LKD suvažiavimas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Koalicijos partnerių suvažiavime V.Čmilytė-Nielsen priminė, kokios aktualijos buvo pirmaisiais praėjusios kadencijos metais: buvo sprendžiami klausimai, ar reikia vaikus aprengti tautiniais drabužiais, buvo klausimų dėl cukraus ir daug pažadų apie reformas.

„Šiandien aktualijų mastas yra visiškai kitoks – ne cukrus ir ne ministerijų kilnojimai: pandemija, karantinas, vakcinacija, hibridinė agresija pasienyje“, – pabrėžė ji.

Anot V.Čmilytės-Nielsen, išbandymai šiai valdančiajai daugumai yra išskirtiniai, bet tvarkomasi gerai – tai esą pripažįsta ir kai kurie oponentai.

„Ši vyriausybė yra geriausia, kas galėjo atsitikti išskirtinių iššūkių akivaizdoje“, – kalbėjo ji. Šį Seimo pirmininkės pareiškimą konservatoriai palydėjo plojimais.

Anot Seimo pirmininkės, reikia tvarkytis su vis naujais iššūkiais ir problemomis, reikia dėti pagrindą ateičiai.

Pasak jos, gali būti, kad viso to vaisius nuraškys oponentai, bet tai esą nesvarbu – reikia stengtis dirbti kaip galima profesionaliau.

Anot jos, galiausiai viskas stos į savo vietas ir pastangos dirbančių valstybės labui bus įvertintos.

„Neabejoju, kad laukia sudėtingas politinis sezonas“, – sakė ji, pabrėžusi, kad kaip šachmatininkė nepamena lengvų pergalių.

A.Armonaitė: Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus

Suvažiavime dalyvusi Laisvės partijos pirmininkė, kalbėdama konservatoriams, apgailestavo, kad kai kuriais žmogaus teisių klausimais Lietuva atsilieka – žemėlapyje yra nuspalvinta ta pačia spalva, kaip Rusija ar Baltarusija.

„Turime tai pakeisti ir būsiu atvira – tai pakeisti galime tik kartu. Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus. Klausimas tik vienas – ar tai įvyks anksčiau, ar vėliau. Padarykime viską, kad tai įvyktų anksčiau“, – kalbėjo ji.

A.Armonaitė pabrėžė, kad „dangus nesugriuvo ir šeima išlieka“ šalyse, priėmusiose panašius teisės aktus.

Laisvės partijos pirmininkė pabrėžė, kad TS-LKD visada buvo ta partija, kuri turėjo politinį stuburą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė

„Viskas sukasi ratu, ir šiandien mes vėl girdime, kad reikia derėtis su diktatoriais, kad nereikia skubėti su žmogaus teisėmis, kad būtų neblogai visus vertybinius klausimus, kurie gali kažką supykdyti, padėti į šalį“, – sakė ji.

Tačiau, anot jos, stuburas politikoje yra esminė savybė, o sunkių kelių pasirinkimas yra tai, kas sieja Laisvės partiją ir TS-LKD.

Taip jau nutinka, anot A.Armonaitės, kad centro dešinės Vyriausybės Lietuvą valdo krizių laikais.

„Krizės, kad ir kokios jos buvo, ir tada nenustumdavo, ir, tikiu, dabar nenustums svarbių darbų. Krizės atveria galimybių langus, suteikiančius šansą įvykdyti svarbias valstybės transformacijas“, – sakė A.Armonaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius