Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 16

A.Brazauskas ligoninėje: kai neturi temperatūros, nuotaika gera

Kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko, nuo praėjusio sekmadienio gydomo ligoninėje, kraujo tyrimai penktadienį nedžiugino – vaistai vis dar nebuvo sunaikinę sepsio sukėlėjų. Ligonis jau nekarščiavo, bet tebegulėjo reanimacijos skyriuje.
Algirdas Brazauskas su žmona Kristina
Algirdas Brazauskas su žmona Kristina / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Limfos vėžiu sergančiam 77 metų A.Brazauskui Vilniaus universiteto Santariškių klinikose nuolat prijungta lašelinė. Jam į veną lašinami stiprūs antibiotikai – kovojama su kraujo užkrėtimu, – rašo „Lietuvos rytas“.

A.Brazauskas nevartoja jokių kitokių vaistų – taip pat ir iš Izraelio neseniai parsivežtų vėžį gydančių medikamentų.

Jam tuos vaistus be pertraukos reikėtų gerti tris mėnesius.

Budi žmona Kristina. „Situacija nesikeičia – vaistai sepsio kol kas neužmušė“, – penktadienį „Lietuvos rytui“ sakė A.Brazausko žmona Kristina.

Ji teiravosi medikų, ar ligoniui gali tekti perpilti kraują. Tačiau gydytojai nuramino, kad tokios būtinybės nėra, kol organizmas pats kovoja su užkratu.Situacija nesikeičia – vaistai sepsio kol kas neužmušė.

Kad sutuoktinis karščiuoja, K.Brazauskienė pajuto naktį iš sausio 8–osios į 9–ąją. Vyras pabudo nuo šaltkrėčio. Jam pasimatavus temperatūrą, paaiškėjo, kad ji – 38 laipsnių. Žmona davė vyrui išgerti kūno temperatūrą numušančių vaistų.

Ligonis išprakaitavo, temperatūra nukrito. Šeštadienį, sausio 9–ąją, A.Brazauskas vėl jautėsi gerai.

Bet naktį į sekmadienį jo kūno temperatūra dar kartą šoktelėjo iki 38 laipsnių karščio.

Ji vėl buvo numušta vaistais. Bet sekmadienį, sausio 10–ąją, apie 18 val., A.Brazauskui temperatūra pakilo iki 40 laipsnių.

Vaistai nualino organizmą. Tuomet K.Brazauskienė kreipėsi į vyrą gydančius Vilniaus universiteto Santariškių klinikų medikus.

Politikas buvo skubiai nugabentas į reanimacijos skyrių.

A.Brazauskui, kuriam 2008–ųjų gruodį buvo nustatytas limfos vėžys, kūno temperatūra tarsi be rimtos priežasties pakildavo ir anksčiau.

Politikui pernai spalį taip pat buvo nustatytas kraujo užkrėtimas, tačiau ligoninėje kelias dienas jam prijungus lašelines karčiavimas atslūgo, kraujo tyrimų duomenys pagerėjo.

„Pagrindinė liga iki galo neišgydyta. Organizmas nuo chemoterapijos nualintas, todėl jam sunku kovoti su kraujo užkratu.

Sausio 12–ąją jau atrodė, kad būklė tapo stabili, bet tos dienos vakarą temperatūra šoktelėjo iki 38 laipsnių.

Sausio 13–osios vakarą Algirdas jau jautėsi kur kas geriau: bendravome, juokavome.
Tačiau medikai mūsų neguodžia, nes tyrimai rodo uždegimą. Sepsis – klastingas“, – sielojosi K.Brazauskienė.

Moteris mano, kad sepsis išsivystė dėl to, kad vyro organizmo atsparumas sumažėjęs tiek, jog nebegali sutrukdyti uždegimo židinyje daugintis mikrobams.

Politiko žmona pastebėjo, kad jos vyro organizmas priešinasi vaistams. Jam pernai atliktos penkios chemoterapijos procedūros, o po tokio gydymo kurso ligoniai įprastai nuplinka, tačiau A.Brazauskui taip neatsitiko.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius