Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 24

A.Butkevčius: prezidentė turėtų skatinti partijas tartis dėl pirmalaikių Seimo rinkimų

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis parlamentaras Algirdas Butkevičius šeštadienį per partijos tarybos posėdį pareiškė, jog opozicinės ir valdančiajai koalicijai priklausančios partijos turėtų tartis dėl pirmalaikių Seimo rinkimų.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tam, anot jo, esą Seime frakcijų turinčių partijų vadovus turėtų paskatinti prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Taryboje turėtume priimti sprendimą, kad mes kviečiame tiek opozicines frakcijas, tiek valdančios daugumos frakcijas, partijas susėsti už stalo ir pradėti tartis dėl pirmalaikių Seimo rinkimų“, – teigė A.Butkevičius.

„Prezidentė turi rodyti iniciatyvą ir susodinti partijų Seime vadovus, nežiūrint nei į kairę, nei į dešinę, ir inicijuoti, kad galėtume susitarti dėl pirmalaikių Seimo rinkimų“, – kalbėjo jis.

Anot A.Butkevičiaus, šiuo klausimu kiekvieną savaitę vyksta susitikimai su opozicinėmis partijomis ir visuomenės veikėjais, esą vyko pokalbiai ir valdančiai koalicijai priklausančiomis Tautos prisikėlimo partija (TPP) ir Liberalų ir centro sąjunga.

„(Susitikimai – BNS) vyko tai Vilniuje, tai už Vilniaus ribų, ir politologai dalyvaudavo, ir verslininkai, kurie nori, kad šalyje būtų permainos. (...) Su A.Valinsko partija ir liberalcentristais pastoviai vyksta pokalbiai, darbo grupės“, – kalbėjo socialdemokratų vadovas.

Esą A.Valinskas į vieną tokį susitikimą, pasiūlytą jo paties iniciatyva, neatvyko – esą socialdemokratai mąstys, kaip toliau elgtis jo atžvilgiu.

„Kaip vertintumėte: susitariame ir pasiūlymas iš A.Valinsko – kad derybinė grupė susirenka ir tariasi, kaip toliau dirbsime, o jisai neatvyksta (...) Tai parodo, kad mes turime toliau kalbėtis, derėtis, ir vakarykštis gestas mūsų prezidentės atžvilgiu tai manau, kad mus įpareigoja stipriai susimąstyti, kaip toliau kalbėsimės ir elgsimės“, – kalbėjo A.Butkevičius.

A.Valinskas, kalbėdamas apie savo kandidatūrą į kultūros ministrus, kuriai nepritaria prezidentė, pareiškė, jog esą nereikalinga „įžeistos bobos nuomonė“.

„Aš galiu pasakyti tiesiai šviesiai ir galite net cituoti: mums reikalinga ne įžeistos bobos pozicija, ne įžeistos bobos nuomonė, o oficiali valstybės vadovės pozicija argumentuota“, – pareiškė TPP pirmininkas.

Pasak A.Butkevičiaus, pirmalaikiai rinkimai turėtų vykti, kadangi valstybės valdymas yra chaotiškas, makroekonominiai rodikliai esą nežada nieko gero, didėja nedarbas, auga šešėlinės ekonomikos mastai, o dabartinė Vyriausybė „tesugeba tuščiai girtis“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius