Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 07

A.Butkevičius apgailestauja, kad nepavyko įgyvendinti sveikatos apsaugos ir švietimo reformų

Kadenciją baigiantis premjeras Algirdas Butkevičius teigia labiausiai apgailestaujantis, kad jo ministrų kabinetui nepavyko įgyvendinti sveikatos apsaugos bei švietimo reformų.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jeigu sveikatos apsaugos sistema buvo pradėta reorganizuoti prie Vytenio Andriukaičio, tai vėliau ta pertvarka sulėtėjo. Nepavyko įgyvendinti švietimo, mokslo ir studijų pertvarkos Lietuvoje. Manau, kad tie įstatymų projektai, kurie buvo svarstomi Seime, labai ilgai užsitęsė. Manau, kad čia dabar Lietuvoje yra vienas svarbiausių uždavinių naujai Vyriausybei“, – trečiadienį po paskutinio šios kadencijos Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Vyriausybės darbą jis įvertino 8-etu ir teigė, kad pastaruosius ketverius metus gyvenimas šalyje gerėjo, o Lietuvos BVP augimas buvo sparčiausias tarp Baltijos valstybių.

„Bet toks ekonomikos augimas Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims yra per žemas, jei norime lygintis su Čekija, Prancūzija ar Vokietija. Manau, kad Lietuvoje ekonomika turėtų augti dukart greičiau, jei norime duoti žmonėms pažadus dėl spartesnio pensijų ir darbo užmokesčio augimo.

Norint, kad ekonomika augtų dukart sparčiau, Lietuva turi kažkuo išsiskirti, kad ji būtų patrauklesnė investuotojams. Jei neturėsime išskirtinumo, palyginti su Vengrija ar Čekija, kurios geografiškai yra patrauklesnės užsienio investuotojams, tai vargu, ar galėsime kalbėti apie spartų ekonomikos augimą“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Tarp svarbiausių Vyriausybės įgyvendintų darbų jis įvardijo teritorijų planavimo ir statybų leidimo išdavimo tvarkos supaprastinimą, pirmininkavimą Europos Tarybai, euro įvedimą, pasiektą energetinę nepriklausomybę, pradėtas derybas su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija, taip pat socialinį modelį ir parengtą naująjį Darbo kodeksą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius