-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 01 /13:35

A.Butkevičius: J.Pagojus neturėtų likti Vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovu

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas, kadenciją baigiantis premjeras Algirdas Butkevičius teigia manąs, kad neblaivus vairavęs Julius Pagojus neturėtų likti vadovauti Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Turiu atsakyti labai rimtai, kad, mano manymu, negalėtų“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Tuo metu teisingumo ministras Juozas Bernatonis BNS sakė nematąs pagrindo J.Pagojaus atleisti iš tarnybos direktoriaus pareigų.

„Pagrindo atleisti aš nematau. Būtų pažeisti įstatymai atleidžiant, jis laimėjo konkursą“, – sakė jis.

Kita vertus, J.Bernatonis neatmetė galimybės, kad dėl J.Pagojaus galimybės toliau eiti pareigas spręs naujasis teisingumo ministras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Bernatonis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Bernatonis

J.Bernatonis pabrėžė, kad konservatorių prašymu prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija tyrė, kaip vyko konkursas į Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovo postą, ir konstatavo, kad konkursas vyko skaidriai.

„Konkursas tikrai buvo skaidrus ir jis, matyt, buvo stipriausias kandidatas. Aš pats komisijoje nebuvau. Man tai labiausiai gaila, kad J.Pagojus dėl savo klaidų netapo ministru, tai būtų geriausias variantas. Jis gabiausias iš visos tos kompanijos“, – BNS teigė J.Bernatonis.

2016 metų vasarą tuometinis teisingumo viceministras J.Pagojus laimėjo konkursą tapti Teisingumo ministerijai pavaldžios Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriumi. Šias pareigas jis pradėjo eiti lapkritį.

Antradienį J.Pagojus buvo paskirtas teisingumo ministru, tačiau paaiškėjo, kad pernai pavasarį jis buvo sulaikytas neblaivus prie vairo. Tuomet J.Pagojus į alkoholio tikrintuvą pripūtė 0,67 promilės. Tačiau vėliau jo kraują patikrinus gydymo įstaigoje, alkoholio kraujyje nerasta.

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis tvirtina, kad J.Pagojaus iš teisingumo viceministro pareigų iškart po pažeidimo neatleido, nes laukė teismo sprendimo, o jo sulaukęs manė, kad tai jau būtų neadekvati bausmė.

„Tuomet, kai įvyko tas faktas laisvalaikiu, jis į mane kreipėsi, po to buvo teisminis nagrinėjimas, pradžioj nebuvo pagrindo priimti kokių nors sprendimų, laukiau teismo sprendimo.

Tas klausimas užsitęsė, ir aš vertinau labai teigiamai jo darbą, manau, kad nebūtų adekvati bausmė atleisti ministrą iš darbo“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė J.Bernatonis.

Dėl J.Pagojaus likimo LSDP spręs partijos Etikos komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius