Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 17 /11:51

A.Butkevičius galutinai traukiasi, jį siekia pakeisti M.Sinkevičius

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Algirdas Butkevičius patvirtino, kad nebesieks būti perrinktas. Tuo tarpu ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius paskelbė, kad sieks pakeisti A.Butkevičių.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kaip žinote, esu nusprendęs nebesiekti LSDP pirmininko posto artėjančiame suvažiavime. LSDP nelaimėjo Seimo rinkimų ir aš, kaip partijos pirmininkas, prisiimu politinę atsakomybę. Taip nusprendžiau dar prieš paskelbiant galutinius Seimo rinkimų rezultatus ir savo žodžio laikysiuosi. Esu įsitikinęs, kad LSDP kaip ES šalies partija turi laikytis aukštų europinių standartų“, – sakoma A.Butkevičiaus pareiškime, antradienį paskelbtame partijos interneto svetainėje.

Apsisprendęs kandidatuoti į vadovus savo ruožtu jau paskelbė partijos vicepirmininkas, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, anksčiau ėjęs Jonavos mero pareigas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius

„Esu galutinai apsisprendęs dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose. Tapti partijos pirmininku, kaip ir eiti kitas iki šiol patikėtas mero ar ministro pareigas, niekuomet nebuvo mano asmeninė ambicija. Greičiau – pasirinkimas prisiimti atsakomybę ten, kur mano patirtis ir turima kompetencija leistų inicijuoti reikšmingus pokyčius, kurių šiandien, kaip niekada anksčiau, tikimasi“, – sakoma M.Sinkevičiaus laiške partiečiams.

Partijos vadovo vietą atlaisvinantis A.Butkevičius pažymi, kad „vienas svarbiausių LSDP uždavinių yra išlaikyti tvirtas pozicijas centro kairėje, iš socialdemokratinių pozicijų nuosekliai vertinant valdančiosios koalicijos veiksmus, ypač tuos, kurie kirstųsi su mūsų programinėm nuostatom“.

„Matau pastaruoju metu sustiprėjusias tendencijas užimti mūsų politinę nišą, pervilioti rinkėją. Šioms tendencijoms turime ryžtingai pasipriešinti“, – sakoma A.Butkevičiaus pareiškime.

Tiesioginius pirmininko rinkimus socialdemokratai rengs pirmą kartą, iki šiol pirmininkai būdavo renkami suvažiavimuose. Preliminariai numatoma partijos narių balsavimą surengti balandį, o rezultatai būtų patvirtinti gegužės pradžioje.

Socialdemokratams Seimo rinkimuose likus tretiems ir gavus 17 mandatų, partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius lapkričio pradžioje vykusiame posėdyje pranešė norintis atsistatydinti, tačiau taryba tam nepritarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius