-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 28

A.Čaplikas: atsakomybės nebijau, bet noriu tęsti reformą (atnaujinta 11.48 val.)

Po pokalbio su premjeru Andriumi Kubiliumi sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas sakė kol kas nesitrauksiąs iš pareigų. Kalbos apie tokią galimybę pagarsėjo, kai dėl galimo kyšininkavimo buvo suimtas sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas.
Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas trečiadienį viešėjo Klaipėdoje.
Sveikatos apsaugos ministras A.Čaplikas kol kas lieka savo poste. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Po pokalbio su premjeru Andriumi Kubiliumi sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas sakė kol kas nesitrauksiąs iš pareigų. Kalbos apie tokią galimybę pagarsėjo, kai dėl galimo kyšininkavimo buvo suimtas sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas.

Liberalcentristas A.Čaplikas ketvirtadienį sakė nebijąs politinės atsakomybės, bet kol kas ši kyšininkavimo istorija, kurios pagrindinis herojus – taip pat liberalcentristas A.Skikas, dar pernelyg neaiški, kad būtų galima daryti išvadas. Be to, esą norisi tęsti pradėtą sveikatos apsaugos reformą. 

„Atsiranda tokia profesinė ambicija – o kodėl aš čia turiu sustoti dėl reformos? Ką, aš taip paprastai ir pasiduosiu? Dar kainų iki galo nepavyko sureguliuoti, reikia patvirtinti vaistų kainų reguliavimo mechanizmą. Dar savaitėlę dvi turiu iki kainų reguliavimo mechanizmo patvirtinimo. Kai sureguliuosime, tada žiūrėsime“, – nusišypsojo A. Čaplikas. 

Ministras pakartojo apgailestaujantis, kad jo vadovaujama ministerija įvelta į korupcijos istoriją, tačiau tikino pats apie galimus neskaidrius A.Skiko veiksmus nieko nežinojęs. A.Čaplikas taip pat informavo, kad daugiau duomenų apie šią galimos korupcijos bylą negali pateikti. Taip esą nežinoma, ar įtarimai bus pateikti daugiau sveikatos apsaugos sistemos darbuotojų, neaišku ir ar pasitvirtins įtarimai A.Skikui. Ministras tik pripažino, kad ministerijoje susidarė neįprasta situacija: A.Skikui nėra pateikti kaltinimai, kol kas jis tik įtariamasis, todėl negali būti atleistas iš viceministrų. Kol kas jo darbus perėmė kitas viceministras – A.Skikas būtų atleistas, jei byla pasiektų teismą. 

Laukiama tolesnių teisėsaugos veiksmų 

Į premjero ir ministro susitikimą Vyriausybėje atvyko ir Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas, Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius. Jis paaiškino, esą A.Kubiliui buvo įdomi partijos pozicija dėl kilusio skandalo. 

„Labai džiugu, kad premjero ir mūsų partijos pozicijos iš esmės sutampa. Tai yra, kad dabartinis informacijos laukas realiai žinant tik sulaikymo faktą ir nieko daugiau nėra pakankamas pagrindas daryti išvadas“, – kalbėjo G. Babravičius. Esą galutinai išeičių iš situacijos bus ieškoma tada, kai A.Skikui bus pateikti arba nepateikti kaltinimai. Tuomet ir A.Čaplikas spręs, ar likti savo poste. 

Į premjero ir ministro susitikimą Vyriausybėje atvyko ir Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas, Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius.„Ministras informavo, kad jei nuomonė būtų tokia, kad reikia trauktis, jis taip ir padarytų. Nebus nei įsikibęs posto, nei kažkaip kitaip kels rūpesčių Vyriausybei ar partijai. Tačiau šitame etape nėra duomenų, kad reikėtų prašyti ar laukti, kol ministras padarytų tokį veiksmą“, – dėstė G.Babravičius. 

Premjeras A.Kubilius ketvirtadienį ryte sakė dar laukiąs informacijos iš teisėsaugos dėl įtariamos korupcijos Sveikatos apsaugos sistemoje. Esą jei paaiškėtų, kad neskaidrūs veiksmai vyko su vadovų palaiminimu, šie turi prisiimti politinę atsakomybę. 

A.Čaplikas, G.Babravičius ir dar vienas liberalcentristas, Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika, A.Skiko sekretorė ir kiti ministerijos pareigūnai šią savaitę buvo apklausti Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) būstinėje. 

Kyšininkavimu įtariamą 46 metų A.Skiką Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas praėjusį penktadienį leido suimti dviem savaitėms. STT teigimu, A.Skikas įtariamas reikalavęs ir priėmęs iš vienos viešosios įstaigos vadovo 20 tūkst. litų kyšį. Liberalcentristas sustabdė savo narystę partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius