-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 24

A.Kubilius: dėl V.Navicko dalyvavimo savivaldos rinkimuose bus priimtas atskiras politinis sprendimas

Dėl kritikos sulaukusio Vilniaus mero Viliaus Navicko dalyvavimo savivaldybių tarybų rinkimuose bus priimtas atskiras politinis sprendimas, penktadienį pareiškė Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovas premjeras Andrius Kubilius.
V.Navickas tikina, kad su juo bandoma susidoroti.
V.Navickas tikina, kad su juo bandoma susidoroti. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Taip partijos pirmininkas komentavo Priežiūros komiteto sprendimą sustabdyti mero narystę partijoje, o apie jo spaudimą prakalbusį savivaldybės kontrolierių iš TS-LKD pašalinti.

„Partijos Priežiūros komitetas sprendimu įvertino abiejų narių elgesį. Mero dalyvavimas savivaldos rinkimuose yra politinis klausimas, kuris bus sprendžiamas atskirai“, – BNS premjero poziciją perdavė jo patarėjas Virgis Valentinavičius.

Valdančiosios TS-LKD Priežiūros komitetas ketvirtadienį sustabdė Vilniaus mero V.Navicko narystę partijoje, o savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą pašalino iš jos.

Priežiūros komiteto pirmininkas Alfonsas Andriuškevičius BNS sakė, kad V.Navickas po metų galės prašyti, kad jo narystė TS-LKD būtų atnaujinta.

BNS turimas garso įrašas atskleidė, kaip meras V.Navickas, rugsėjo pradžioje susitikęs su Š.Skuču, „mokė“ kontrolierių daryti tyrimus, palankius valdančiajai koalicijai.

Įraše girdėti, kaip V.Navickas per pokalbį su partijos bičiuliu sako, kad nurodymą, kuris naudingas valdančiajai Tėvynės sąjungai, savivaldybės kontrolieriai gali atlikti per tris dienas, o nurodymą, kuris naudingas paksininkams, galima nagrinėti ir trejus metus.Įraše girdėti, kaip V.Navickas per pokalbį su partijos bičiuliu sako, kad nurodymą, kuris naudingas valdančiajai Tėvynės sąjungai, savivaldybės kontrolieriai gali atlikti per tris dienas.

Už pokalbio įrašymą slapta ir jo paviešinimą Š.Skučas pašalintas iš TS-LKD. Komiteto sprendimas yra galutinis.

TS-LKD Vilniaus sueigos taryba buvo rekomendavusi partijos Priežiūros komitetui iš partijos šalinti V.Navicką dėl jo elgesio su savivaldybės kontrolieriumi Š.Skuču.

Š.Skučą Priežiūros komitetui buvo apskundęs V.Navickas.

Kontrolierius BNS yra sakęs, kad ne kartą patyrė mero spaudimą.

Kontrolierius teigė mero spaudimą patyręs, kai paviešino nuomonę apie Balsių mokyklos statybos kainą bei paskelbė Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties efektyvumo audito analizę. Šioje ataskaitoje išsakyta abejonių, kad kai kurie viešieji pirkimai galėjo būti neskaidrūs, o tai galėjo lemti šilumos kainos augimą.

Š.Skučas vasarą paskelbė, kad už pradėtą statyti Balsių mokyklą vilniečiai per 25 metus permokės 82 mln. litų.

V.Navickas siekė, kad Š.Skučas būtų atleistas iš savivaldybės kontrolieriaus pareigų, tačiau savivaldybės taryba atsisakė šį klausimą įtraukti į posėdžio darbotvarkę.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius