-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 04

A.Kubilius susitiks su JAV valstybės sekretore H.Clinton

Į Jungtines Valstijas antradienį išvykstantis Lietuvos premjeras Andrius Kubilius sako, kad vizito metu susitiks ir su JAV valstybės sekretore Hillary Clinton.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / „Scanpix“ nuotr.

„Be abejo, turėsime ir kai kurių politinių susitikimų, įskaitant su H.Clinton“, – žurnalistams antradienį sakė premjeras.

Vizito darbotvarkėje dominuoja susitikimai su akademine bendruomene bei verslininkais.

„Tai antras panašaus pobūdžio vizitas. Šį kartą priežastis yra Jungtinių Amerikos Valstijų ir Baltijos fondo dvidešimtmečio minėjimas. Šis fondas yra labai svarbus visų Baltijos valstybių pažangai. Šalia to turėsime labai intensyvią darbotvarkę“, – pastebėjo premjeras.

Anot jo, antrąkart lankantis kompanijoje IBM tikimasi pasiekti susitarimą. BNS žiniomis, šalys ketina pasirašyti ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo.

„Tęsime kai kuriuos pokalbius, kuriuos pradėjome praėjusio vizito metu. Pavyzdžiui, su kompanija IBM tikimės tikrai labai rezultatyvių susitarimų“, – sakė A.Kubilius.

„Turiu pastebėti, kad mūsų bendradarbiavimas su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis yra įgijęs tikrai labai stiprų pagreitį, tikrai džiaugiamės tuo, ką galime pasiekti, dėl ko galime sutarti. Todėl šis vizitas tampa jau tam tikra prasme tradiciniu vizitu, nes per tris mėnesius antrą kartą lankantis jau aišku, ko turime siekti, kaip turime siekti ir kokių rezultatų galime tikėtis“, – kalbėjo premjeras.

Jis sakė, kad žinios apie galimas investicijas yra konfidencialios, tačiau „žinių gerų, tikrų reikia laukti“.

A.Kubilius darbo vizito į JAV išvyksta antradienį ir grįš gegužės 10 dieną.

Suplanuota, kad ketvirtadienį, gegužės 6 dieną, Vašingtone Lietuvos Vyriausybės vadovas atidarys Baltijos šalių informacinių technologijų forumą (2010 US–Baltic Hi–Tech Forum).

Laukiama, kad šis dviejų dienų forumas suteiks jų organizatoriams ir dalyviams – Lietuvos, Latvijos, Estijos bei JAV verslo kompanijų bei vyriausybių vadovams – naujų galimybių bendradarbiaujant aukštųjų technologijų srityje, teigia Ministro pirmininko tarnyba.

„Mes siūlysime investuotojams išskirtinai konkurencingas sąlygas ir specialias paskatas, individualiai taikomas užsienio investuotojams, pristatant Lietuvą kaip geriausią šalį jų verslo plėtrai. Lietuva tikrai gali daugiau nei atrodo“, – anksčiau sakė A.Kubilius.

Ketvirtadienį taip pat numatytas delegacijos vizitas JAV Senate, suplanuotas susitikimas su Respublikonų partijos lyderiu, senatoriumi John McCain, apsilankymas Komercijos ir Energetikos departamentuose.

Penktadienį Niujorke Lietuvos vyriausybės vadovas ir jį lydinti delegacija susitiks su UBS banko vadovu, įtakingo žurnalo „Forbes“ savininku ir vyriausiuoju redaktoriumi Stevenu Forbes, lankysis informacijų technologijų kompanijoje IBM.

Šeštadienį grįžęs į Vašingtoną A.Kubilius vyks į Mount Vernon, kur iki A.Lincolno memorialo važiuos dviračiu.

Tą pačią dieną premjeras dalyvaus Europos dienos minėjimas Lietuvos ambasadoje. Ambasada dalyvauja Europos Sąjungos „Atvirų namų“ programoje. Viena iš šios programos temų – moderniosios „žaliosios“ technologijos. Planuojama, kad A.Kubilius lankytojams ir svečiams pristatys ne tik Lietuvos gamtą, bet ir moderniąsias ekologiškas technologijas, Lietuvos verslininkų pasiekimus lazerių srityje.

Sekmadienį suplanuotas apsilankymas kosmonautikos muziejuje „Smithsonian Air and Space Museum“, knygyne.

Su Vyriausybės vadovu į JAV vyksta jo patarėjai Virgis Valentinavičius, Loreta Zakarevičienė, Mykolas Majauskas, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris, ūkio ministras Dainius Kreivys, ūkio viceministras Mindaugas Petrauskas, viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ Investicijų skatinimo departamento direktorius Audrius Masiulionis, Vilniaus universiteto prorektorius Juras Banys, Vilniaus universiteto Taikomųjų mokslų instituto direktorius Artūras Žukauskas, Biotechnologijos instituto DNR modifikacijos tyrimų laboratorijos vedėjas Saulius Klimašauskas ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius