Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 27

A.Kubilius vėl krausis lagaminus į Ameriką

Lygiai po savaitės premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujama delegacija vyks šešių dienų darbo vizito į Jungtines Amerikos Valstijas. Šiemet tai jau bus antra premjero kelionė už Atlanto, rašo „Lietuvos žinios“.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Aurelija Kripaitė

Gegužės 4-ąją prasidėsiančio vizito programos paskutiniai akcentai dar tik dėliojami, tačiau jau aišku, kad numatyti premjero susitikimai Bostone, Vašingtone ir Niujorke. Pastaruosiuose dviejuose miestuose Lietuvos Vyriausybės vadovas su darbo vizitu lankėsi ir vasario pradžioje. Tuomet jis dar užsuko į San Franciską. Prieš tris mėnesius vykusi viešnagė buvo skirta ilgalaikių investicijų politikai skatinti, susitikti su JAV aukštųjų technologijų bei informacinių technologijų kompanijų vadovais, potencialiais investuotojais.

Praėjusį kartą A.Kubilius lankėsi netoli San Francisko esančiame visame pasaulyje žinomame Stenfordo universitete (Kalifornijos valstija). Šįkart Lietuvos premjeras planuoja skaityti paskaitą ne mažiau garsiame Masačusetso technologijų institute („Massachusetts institute of Technology“) Bostone.

„Šiame mieste taip pat numatomi susitikimai su kompanijų, kurių pavadinimų kol kas negaliu atskleisti, vadovais“, – sakė premjero patarėjas ekonomikos klausimais Mykolas Majauskas.

Vėliau delegacijos maršrutas ves į Vašingtoną, kur premjeras atidarys aukštųjų informacinių technologijų konferenciją. Be to, A.Kubilius žada apsilankyti kaip tik tuo metu vyksiančio Baltijos ir Amerikos verslo forumo renginiuose. Vašingtone planuojami keli politiniai A.Kubiliaus susitikimai, Niujorke – pokalbiai su kelių garsių kompanijų vadovais.

„Matome didelį suinteresuotumą, užmegztus ryšius plėtojame toliau“, – paklaustas, ar jau yra kokių nors konkrečių žiemos vizito į JAV rezultatų, tikino premjero patarėjas. Be M.Majausko, į JAV su Vyriausybės vadovu vyks jo patarėjai Loreta Zakarevičienė ir Virgis Valentinavičius, taip pat Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius