-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 10

A.Lukašenka į Lietuvą Kovo 11-ąją neatvyks (atnaujinta 12.45 val.)

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ketvirtadienį neatvyks į Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio minėjimą Vilniuje, o atstovauti Lietuvai siunčią pirmąjį vicepremjerą Viktorą Burią.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka dalyvavo forume Belarus EXPO 2009.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Gautas laiškas, kuriame A.Lukašenka sveikina Lietuvos žmones su švente ir sako, kad yra geros sąlygos plėtoti dvišalį ekonominį, kultūrinį ir politinį bendradarbiavimą. A.Lukašenka pranešė, kad dėl iš anksto suplanuotų renginių darbotvarkėje negali atvykti, o Baltarusijos delegacijai vadovaus vicepremjeras Viktoras Buria“, – BNS trečiadienį sakė Lietuvos prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Dėl opozicijos varžymo ir žmogaus teisių pažeidimų Vakaruose kritikuojamas Baltarusijos vadovas taip pat „pakartojo kvietimą Lietuvos vadovei apsilankyti Baltarusijoje“, pranešė oficialusis Minskas.

„A.Lukašenka nuoširdžiai padėkojo už pakvietimą ir pažymėjo didelį politinių, ekonominių ir kultūrinių ryšių plėtojimo potencialą atsižvelgiant į Lietuvos ir Baltarusijos gyventojų interesus. Pabrėžęs dialogo stiprinimo aukščiausiu lygiu svarbą, A.Lukašenka pakartojo kvietimą Lietuvos vadovei apsilankyti Baltarusijoje“, – pranešė Baltarusijos prezidentūra.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė A.Lukašenką į Lietuvą pakvietė praeitą savaitę po to, kai Baltarusijos prokurorai apklausė įtariamąjį Sausio 13–osios byloje Vladimirą Uschopčiką, kuris įtariamas davęs įsakymą šaudyti į beginklius Lietuvos žmones 1991 metų sausio mėnesį.

Baltarusija išduoti V.Uschopčiką Lietuvai atsisako.

1991 metų sausio 13 dieną per sovietų kariuomenės veiksmus Vilniuje, kai karine jėga mėginta nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, žuvo 14, nukentėjo daugiau kaip tūkstantis beginklių žmonių.

A.Lukašenka Lietuvoje lankėsi pernai rugsėjo mėnesį.

Lietuvai kovo 11–ąją minint Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmetį, Vilniuje lankysis Lenkijos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Slovėnijos prezidentai. Kvietimai taip pat buvo išsiųsti Rusijos ir Ukrainos prezidentams, bet jie nusprendė atsiųsti ministrus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius