Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 07

A.Lukašenka: Lietuva ir Baltarusija visada surasdavo kelią eiti kartu

Lietuva ir Baltarusija visada surasdavo kelią, kuriuo gali eiti kartu, sako Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, išlydėdamas kadenciją baigiantį Lietuvos ambasadorių Minske Evaldą Ignatavičių.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jūs prisiėmėte įsipareigojimus iš savo partnerių pusės Europos Sąjungoje ir NATO. Jūs žinote mūsų situaciją, mes taip pat turime savo įsipareigojimus savo partneriams. Tačiau mes visada rasdavome kelią į supratimą ir visada surasdavome tą kelią, kuriuo galime eiti kartu“, – sakė A.Lukašenka, kurio pasisakymą transliavo televizija „TVR“.

Jis gyrė kadenciją baigiantį E.Ignatavičių, sakydamas, kad ambasadorius dirbo „ir Lietuvos, ir Baltarusijos labui“.

„Aš suprantu, kad jūs esate savo šalies, savo prezidentės tarnas, pas jus gali būti savi interesai, bet taip pat jūs suprantate, kad Baltarusija yra kaimyninė jums šalis, ne svetima jums šalis“, – kalbėjo Baltarusijos prezidentas.

E.Ignatavičius darbą ambasadoje Baltarusijoje baigia liepos 11 dieną. Jį pakeis Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento direktorius Andrius Pulokas.

Lietuvos ir Baltarusijos dvišaliai santykiai pastaruoju metu yra įtempti dėl šalia Vilniaus, Astravo mieste, statomos atominės elektrinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius