Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 23

A.Lydeka apsisprendė: prisidėjo prie Liberalų sąjūdžio frakcijos (papildyta 15.36 val.)

Buvęs Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos narys Arminas Lydeka ketvirtadienį apsisprendė likti tarp valdančiųjų – perėjo į Liberalų sąjūdžio frakciją.
Arminas Lydeka
Arminas Lydeka / S. Žiūros BFL nuotr.

Antradienį Seime susikūrė nauja Jungtinė frakcija (JK), į kurią susijungė buvusios LiCS ir Tautos prisikėlimo partijos frakcijos. Nors abi jos iki šiol turėjo po 7 narius, bendras JK narių skaičius kol kas yra 12. Prie naujos frakcijos neprisidėjo „prisikėlė“ Asta Baukutė ir Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas, LiCS frakcijos narys A.Lydeka.

Dabar tiek Liberalų sąjūdžio, tiek Jungtinė frakcija turės po 12 narių, o valdančioji koalicija vienija 69 parlamentarus.„Aš tik vakar grįžau iš komandiruotės ir sužinojau, kad mano buvusi frakcija panaikinta. Kaip žinote,  aš esu nepartinis, todėl šiandien spręsiu, kuri frakcija labiausiai atitinka mano ideologines nuostatas“, – naujienų portalui 15min.lt ketvirtadienį sakė A.Lydeka. Vasarą parlamentaras išstojo iš valdančiajai koalicijai priklausančios LiCS, pagal kurios sąrašą buvo išrinktas į Seimą.

Kadangi LiCS frakcija panaikinta, o į jokią kitą jis dar nepasiprašė, A.Lydeka kol kas formaliai priklauso Mišriai Seimo narių grupei, tačiau tvirtino, kad šioje grupėje neliks ir dar ketvirtadienį prisidės prie kurios nors Seimo frakcijos.

Dabar Seimo valdančiąją dauguma sudaro 3 frakcijos: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratų, Liberalų sąjūdžio ir Jungtinės frakcijos. Neprisidėjus A.Lydekai ir A.Baukutei, valdančioji koalicija teturi 68 balsus parlamente, kuriame, mirus Seimo nariui Algiui Rimui, dabar dirba 140 parlamentarų.

Papildyta 15.36 val. Popietiniame Seimo posėdyje ketvirtadienį buvo paskelbta, kad A.Lydeka prisidėjo prie Liberalų sąjūdžio frakcijos. Šią partiją prieš keletą metų įkūrė taip pat nuo LiCS atskilę politikai. Dabar tiek Liberalų sąjūdžio, tiek Jungtinė frakcija turės po 12 narių, o valdančioji koalicija vienija 69 parlamentarus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius