-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05

A.Maldeikienė apkaltino R.Karbauskį priekabiavimu prie T.V.Raskevičiaus dėl lytinės orientacijos: prašo kontrolieriaus įvertinti elgesį

Europos Parlamento narė Aušra Maldeikienė penktadienį pranešė, kad kreipėsi į Lygių galimybių kontrolierių prašydama įvertinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio elgesį Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus atžvilgiu. Ji sako turinti rimtą pagrindą teigti, kad „valstiečių“ lyderio nuolat viešai kartojamos prieš parlamentarą nukreiptos mintys atitinka įstatyme numatytą priekabiavimą dėl lytinės orientacijos.
Tomas Vytautas Raskevičius ir Ramūnas Karbauskis
Tomas Vytautas Raskevičius ir Ramūnas Karbauskis / 15min nuotr.

„Kaltinu Ramūną Karbauskį priekabiavimu. Šiandien kreipiausi į Lietuvos Lygių galimybių kontrolierių, prašydama įvertinti pono Ramūno Karbauskio elgesį, nes turiu rimtą pamatą teigti, jog jo palaikoma akcija bei viešumoje nuolat kartojamos prieš Seimo narį Tomą Raskevičių nukreiptos mintys atitinka Lietuvos Lygių galimybių įstatymo 2 str. 7 d. numatytą priekabiavimą dėl lytinės orientacijos“, – penktadienį socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje parašė A.Maldeikienė.

Kaltinu Ramūną Karbauskį priekabiavimu. Šiandien kreipiausi į Lietuvos Lygių galimybių kontrolierių, prašydama...

Posted by Aušra Maldeikienė on 2021 m. kovo 5 d., penktadienis

Pasak europarlamentarės, T.V.Raskevičius, yra kompetentingas, darbštus Seimo komiteto pirmininkas.

A.Maldeikienės teigimu, jo formuojamos darbotvarkės apima platų žmogaus teisių klausimų ratą.

„Žinant, kokią panieką, neapykantą iš kai kurių save krikščionimis vadinančių žmonių patiria T.Raskevičius ir kiti LGBT žmonės, keista tik tai, kad per jo vadovavimo komitetui laikotarpį LGBT bendruomenės klausimai svarstyti tik vieną kartą. Ir to karto užteko, kad jis būtų žeminamas. Faktai rodo, priekabiauja R.Karbauskis tik todėl, kad T.Raskevičius yra LGBT bendruomenės narys. Ir tai pažeidžia įstatymą“, – mano ji.

Faktai rodo, priekabiauja R.Karbauskis tik todėl, kad T.Raskevičius yra LGBT bendruomenės narys. Ir tai pažeidžia įstatymą.

Puolimo banga

Homoseksualumo neslepiantis T.V.Raskevičius pastaruoju metu sulaukė didžiulio puolimo bangos: jam skriejo žeminančio pobūdžio žinutės, grasinimai susidoroti, pavyzdžiui, „sudaužyti kaip obuolį“.

Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen įteikti parašai reikalaujant jį pašalinti iš Seimo ŽTK, nes jis, be kita ko, esą diskredituoja šeimos institutą.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen
Arno Strumilos / 15min nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen

Ji yra sakiusi, kad prie parašų prieš T.V.Raskevičių rinkimo galėjo prisidėti ir „valstiečiai“.

R.Karbauskis neigė, kad prie to prisidėjo.

Vasario pabaigoje kreipdamasis į V.Čmilytę-Nielsen feisbuke jis rašė, jog minėto kreipimosi autoriai nesikreipė į LVŽS dėl parašų rinkimo ir tas milžiniškas parašų kiekis atsirado ne opozicinių partijų pastangomis, o žmonėms reaguojant į problemas išdėstytas kreipimosi tekste.

„Dar labiau Jus nuliūdinsiu pasakydamas, kad padėčiau savo parašą po tuo raštu, nes ten nėra homofobijos ir neskatinama neapykanta kažkokioms visuomenės grupėms. Kodėl tuo esu tikras?

O gi todėl, kad kreipimosi tekste minimi konkretūs pavyzdžiai, kai komiteto pirmininkas, turintis pareigą vienodai atstovauti ir ginti visų žmonių teises, iškelia vienų grupių teises virš kitų ir tik jomis rūpinasi“, – rašė R.Karbauskis.

Gerbiama ponia Seimo Pirmininke, Jūs ir vėl mane nuliūdinote bandymu šnekėti prielaidomis apie Šešėlinę Vyriausybę....

Posted by Ramūnas Karbauskis on 2021 m. vasario 24 d., trečiadienis

Ketvirtadienį V.Čmilytei-Nielsen įteikti ir per 400 tūkst. žmonių, norinčių, kad Laisvės partijos atstovas T.V.Raskevičius liktų vadovauti Seimo ŽTK, sąrašas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius