-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 29

A.Mazuronis etikos sargų prašo ištirti, ar A.Pitrėnienė bandė daryti įtaką Viniaus savivaldybei

Seimo narys Andrius Mazuronis kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją su prašymu įvertinti švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės bandymą daryti įtaką Vilniaus savivaldybei.
Andrius Mazuronis
Andrius Mazuronis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Renovacija

Seimo narys A.Mazuronis VTEK prašo įvertinti, ar švietimo ir mokslo ministrė A.Pitrėnienė darydama įtaką Vilniaus miesto savivaldybei, skirstant lėšas mokyklų renovacijoms, nepažeidė Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklių, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo bei kitų Lietuvos Respublikos teisės aktų. 

A.Mazuronis remiasi sausio 28-ąją žiniasklaidoje paviešinta informacija apie Švietimo ir mokslo ministerijos duotus nurodymus Vilniaus savivaldybei „derinti“ sąrašą mokyklų, kurioms turi būti skirtos lėšos renovacijai, su konkrečiais Seimo nariais.

Esą savivaldybė pateikė Švietimo ir mokslo ministerijai renovuotinų mokyklų sąrašą, tačiau tuomet ministerijos atstovai savivaldybei pateikė kitą sąrašą, kuriame iš viso 1,77 mln. eurų konkrečioms mokykloms siūlo skirti Seimo nariai.

Teigiama, kad jei savivaldybė sugalvotų skirti kažkuriai kitai mokyklai ar kažkuriai iš jų neskirti, tai turėtų suderinti su konkrečiu Seimo nariu. Minėtame sąraše nurodomi Seimo nariai – Larisa Dmitrijeva, Sergejus Ursulas, Artūras Paulauskas, Vytautas Gapšys, Valdas Vasiliauskas, Eduardas Šablinskas, Algirdas Sysas, teisingumo ministras Juozas Bernatonis bei nurodomos konkrečios mokyklos ir renovacijai skirti reikalingos sumos.

„Eilinį kartą valstybės lėšomis bandoma pirkti sau palankią žmonių nuomonę. Procesas, kai ministerija daro spaudimą savivaldybei pagal atskirą valdančiajai koalicijai atstovaujančių Seimo narių paliepimus ar pageidavimus, nedaro garbės nei ministerijai, nei tiems Seimo nariams. Manau, kad darant tokį spaudimą pažeidinėjama ne tik etika ir moralė, bet ir tam tikri teisės aktai. Tikiuosi, VTEK tai ir nustatys“, – pranešime cituojamas Seimo narys A.Mazuronis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius