-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 23 /2016 10 24

Oficialu: Naujojoje Vilnioje laimėjo konservatorė M.Navickienė

Algirdas Paleckis nuolat lankosi Naujojoje Vilnioje ir bendrauja su rajono žmonėmis. Jis gali atnešti permainas, kurių reikia valstybei. Už Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatę Moniką Navickienę balsuoti neverta, nes TS-LKD politika nuskurdino tautą. Taip sprendimą balsuoti už A.Paleckį argumentavo jo rinkėjai, kalbinti 15min žurnalisto.
Monika Navickienė
Monika Navickienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

00.02 val. Naujojoje Vilnioje pergalę švenčia M.Navickienė

Suskaičiavus visų – 13 – apylinkių balsus, Naujojoje Vilnioje laimėjo konservatorė M.Navickienė. Pasitikėjimą ja išreiškė 51,75 proc. rinkėjų. A.Paleckis surinko 45,51 proc. rinkėjų balsų.

23.46 val. Vėl pirmauja M.Navickienė

Naujausiais duomenimis, Naujojoje Vilnioje suskaičiavus 12 rinkėjų apylinkių balsus, pirmauja konservatorė M.Navickienė. Ji surinko 51,76 proc. rinkėjų balsų. Pasitikėjimą A.Paleckiu išreiškė 45,43 proc. rinkėjų.

23.03 val. A.Paleckis – vėl priekyje

Suskaičiavus 11 apylinkių balsų, Naujojoje Vilnioje vėl pirmauja Algirdas Paleckis – jis surinkęs 49,99 proc. Tuo metu M.Navickienė turi surinkusi 47,07 proc. rinkėjų balsų.

22.46 val. Į priekį išsiveržė M.Navickienė

Suskaičiuoti 11 apylinkių balsai. Naujojoje Vilnioje M.Navickienė pirmauja – ji surinko 50,79 proc. rinkėjų balsų, tuo metu save pats išsikėlęs kandidatas A.Paleckis – 46,27 proc. rinkėjų balsų. M.Navickienė teigė, jog, jos žiniomis, ji jau galutinai laimėjo.

22.21 val. Suskaičiuoti aštuonių apylinkių balsai

Naujojoje Vilnioje suskaičiuoti aštuonių apylinkių balsai. A.Paleckis vis dar pirmauja prieš konservatorę M.Navickienę. Pats save išsikėlęs kandidatas surinko 53,12 proc., konservatorė M.Navickienė – 44,04 proc. rinkėjų balsų.

VIDEO: Monika Navickienė: „Kampanija man tikrai parodė, kad žmonės nori pokyčių“

22.05 val. A.Paleckio persvara didėja

Suskaičiavus trijų apylinkių balsus, A.Paleckio persvara prieš M.Navickienę padidėjo. Jis surinko 56,43 proc., konkurentė konservatorė – 41,16 proc.

21.48 val. A.Paleckis aplenkė M.Navickienę

Naujausiais duomenimis, Naujosios Vilnios apygardoje svarstyklės nežymiai nusviro į A.Paleckio pusę. Jis šiuo metu surinkęs 48,76 proc. balsų, konservatorė M.Navickienė – 48,54 proc. Suskaičiuoti dviejų apylinkių balsai.

​Papildyta 21.33 val. Naujosios Vilnios apygardoje pirmauja konservatorė M.Navickienė

Naujosios Vilnios apygardoje, suskaičiavus vienos apylinkės balsus, prieš save išsikėlusį Algirdą Paleckį pirmauja konservatorė Monika Navickienė. Ji surinko 55,22 proc. dalyvavusių rinkėjų balsų (palyginti su A.Paleckio surinktais 41,96 proc.)

Algirdo Paleckio sėkmė Naujosios Vilnios apygardoje pirmajame rinkimų ture nustebino daugelį Lietuvos žmonių. Kas paskatino šios apygardos gyventojus rinktis daugelio marginalu laikomą kandidatą?

15min žurnalistas lankėsi Pergalės rinkimų apylinkėje, priklausančioje Naujosios Vilnios apygardai, ir stengėsi išsiaiškinti, kas lėmė šio rajono rinkėjų pasirinkimą rinktis A.Paleckį.

Patys už A.Paleckį balsavę rinkėjai pažymėjo, kad jis prieš rinkimus daug lankėsi Naujosios Vilnios apygardoje, stengėsi spręsti vietos gyventojų problemas. Tuo tarpu M.Navickienės rinkėjai svarstė, kad balsavimą už A.Paleckį lėmė etninis pagrindas: daugelis rinkėjų, kurie rinkosi A.Paleckį, yra lenkai arba rusai.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Algirdas Paleckis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Algirdas Paleckis

A.Paleckio rinkėjai: valdžioje reikia permainų

Pergalės apylinkėje balsavęs Vladislavas sakė A.Paleckį rinkęsis, nes valdžioje reikia permainų.

„Už A.Paleckį balsavau tiesiog dėl įvairumo. Reikia permainų valdžioj. Tiesiog mane kažkuo jis traukia. Negaliu paaiškinti. Mano aplinka taip pat labiau jį rinkosi. Matote, konservatorių čia nelabai mėgsta“, – teigė Vladislavas.

Vladislavas sakė besitikintis, kad po rinkimų valdžia Naujajai Vilniai skirs daugiau dėmesio.

„Naujosios Vilnios didžiausia problema – gatvės. Reikėtų tvarkyti. Ir apskritai šitam rajonui reikėtų daugiau dėmesio. Įvažiavimas į Vilnių iš rytinės pusės liūdnai atrodo. Ne toks ir blogas tas rajonas – iki centro arti, patogu gyventi“, – sakė Vladislavas.

Panašiai kalbėjo ir Elena. „Žada stadioną dešimt metų statyt ir nepastato. Politikai neskiria dėmesio šitam regionui“, – skundėsi ji. Elena neatskleidė, už ką balsavo, bet sakė, kad tikrai „ne už konservatorių kandidatą“.

„Man atrodo, Naujojoj Vilnioj konservatoriai daug kam ne prieš širdies. Dėl jų prieškrizinės politikos. Jei išrinks poną Paleckį tai bus kaip protesto balsas“, – sakė Elena.

Taip pat už A.Paleckį balsavusi Marija sakė, kad jis labai „paprastai bendrauja“. O M.Navickienei ji pažėrė kritikos už nesirūpinimą Naująja Vilnia.

„Žmogus paprastai pradėjo eiti per namus, pas mano motiną, va, buvo atėjęs. Pas senesnius žmones ateina, pasikalba, paklausia, ką skauda. Gal jis ir nieko nepadarys, bet bent jau paklausia, ko žmonės nori. O Navickienę kas su Naująja Vilnia sieja, tai man labai įdomu. Ji gi iš Telšių. Nežinau, ar ji iki rinkimų buvo Naujojoje Vilnioje. Nematėme, kad ką nors būtų dariusi“, – sakė Marija.

Panašius argumentus išsakė ir Vladislavas.

„Jis čia matomas, kiekvieną dieną, galima sakyti, kad jis gyvena Naujojoje Vilnioje. Jis pastoviai čia yra, nuo ryto iki vakaro jį matau. Jis vaikščiojo po namus, bendravo su žmonėmis.

Jis čia matomas, kiekvieną dieną, galima sakyti, kad jis gyvena Naujojoje Vilnioje. Jis pastoviai čia yra, nuo ryto iki vakaro jį matau. Jis vaikščiojo po namus, bendravo su žmonėmis.

Jis rūpinasi Naujosios Vilnios rajonu. Rajonas yra šiek tiek užmirštas, yra apleistos gamyklos, kurias reikia renovuoti, padaryti jų žmogišką išvaizdą. Trūksta dviračių takų, pėsčiųjų takų, pagrindinė gatvė, kuri jungia Naująją Vilnią su miestu, nėra apšviesta. Daug sodo bendrijų neturi nutekamųjų vandenų sistemos. Rajonas, nors yra Vilniaus miesto teritorijoje, nėra integruotas į Vilniaus miesto infrastruktūrą“, – dėstė nusiskundimus Vladislavas.

Jis išsakė mintį, kad jau pats faktas, kad A.Paleckis yra antrajame ture, yra sėkmė.

„Mes jau pasiekėme gerą rezultatą. Naujosios Vilnios rajonas visos Lietuvos dėmesio centre, ir tai jau gerai. Gal tai privers valdžios vyrus pamatyti visas Naujosios Vilnios problemas ir padėti gyventojams jas spręsti. Reikia pereiti nuo šnekų prie darbų“, – kalbėjo Vladislavas.

Tai, kad A.Paleckis yra šmeižęs Sausio 13-osios aukas ir tvirtinęs, kad Nepriklausomybės gynėjai žuvo ne nuo sovietų kariškių kulkų, o „savi šaudė į savus“, jo pernelyg nejaudino.

„Lietuvos Konstitucijoje yra įtvirtinta žodžio laisvė. Žmogus pareiškė savo nuomonę. Be to, kaip aš pamenu, jis rėmėsi kitų nuomonėmis. Apie tai kalbėjo Petkevičius, tą patį pareiškė Audrius Butkevičius. Nemanyčiau, kad jis negalėjo pareikšti tokios nuomonės. Be to, jis yra nuteistas, jis jau atliko savo bausmę, ko jūs norit iš jo dabar? Jis jau atliko savo bausmę, baikit juodinti žmogų. Duokit jam dirbti“, – teigė Vladislavas.

Visgi Vladislavas teigiamai atsiliepė ir apie M.Navickienę. „Ponia Navickienė – teigiamas žmogus, padarė sėkmingą karjerą, geras pavyzdys kitiems, kad galima derinti šeimą ir karjerą“, – sakė jis.

Su Vladislavu atėjusi Kristina pridūrė: „Kampanija viešojoje erdvėje, nukreipta prieš A.Paleckį, kiršina Lietuvos tautą. Kodėl pas mus Lietuvoje iš aukščiau formuojama žmonėms nuomonė? Aš turiu irgi savo nuomonę, kiekvienas turime savo nuomonę. Kodėl visi turi galvoti taip, kaip galvoja mūsų prezidentė, kaip galvoja konservatorių lyderiai? Jie atėję gi sugriovė viską.

Mes nebeturime, kas mumis rūpinasi. Nesvarbu, raudonas ar žalias, reikia, kad žmonėmis rūpintųsi. Paleckis yra išsilavinęs, protingas žmogus, kodėl pradeda pulti?“

Kristinos teigimu, A.Paleckis jau padarė daug gero Naujajai Vilniai.

„Jis pradėjo rūpintis rajonu prieš 4 metus. Kiek vaikų aikštelių įrengė, kur nebuvo prie bendrabučių. Pavyzdžiui, Pergalės gatvėje. Nebuvo perėjose šviesų, parūpino. Parūpino ir žmonės džiaugėsi tuo. Mes kasdien jį matome nuo ryto iki vakaro“.

M.Navickienės rinkėjai: už A.Paleckį balsuoja tautinės mažumos

„Nešioja gazietas visokias ir viskas, ir bobutės visos už jį eina balsuoti.

Nešioja gazietas visokias ir viskas, ir bobutės visos už jį eina balsuoti.

Vykdo agitaciją aktyviai, ir pas mus buvo atėjęs, mes išvarėm jį. Aš manau, jam sekasi todėl, kad pas mus didžioji liaudies dalis, yra, patys suprantat, pusė lenkų, pusė rusų“, – taip A.Paleckio populiarumą Naujojoje Vilnioje žurnalistui aiškino šio rajono gyventojas Mantvydas.

Jis pažymėjo, kad pats nėra konservatorių gerbėjas, bet balsavo prieš A.Paleckį.

„Labai liūdna, kad yra tokių žmonių, kurie balsuoja už Paleckį. Šiaip pats nelabai norėčiau balsuoti už konservatorius, bet šiemet jie atsinaujinę, gal viskas bus kitaip“, – sakė Mantvydas.

Tomo Kaunecko nuotr./Monika Navickienė
Tomo Kaunecko nuotr./Monika Navickienė

Kitas rajono gyventojas Audrius svarstė, kad už A.Paleckį balsuoja nostalgiją SSRS jaučiantys žmonės.

„Žmonės nostalginių prisiminimų turi, matyt, tai buvusiai šaliai. Čia daug pagyvenusių žmonių. Daug gamyklų buvę, ir tie seni žmonės turi nostalgiją“, – sakė Audrius.

Jis taip pat pažymėjo labai stipriai jutęs agitaciją viešojoje erdvėje balsuoti būtent prieš A.Paleckį.

„Mums patiems draugai skambino, ar jau balsavot, ar tikrai važiuosit balsuot? Ta feisbuko agitacija veikia, jaunimas daug aktyvesnis“, – sakė Audrius.

15min žurnalisto užkalbinta garbaus amžiaus ponia, prisistačiusi Ona, sakė Naujojoje Vilniuje gyvenanti per 60 metų. Ji sakė, kad A.Paleckio sėkmė jos nenustebino.

„Aš žinojau, kad Paleckis surinks daug balsų. Aš gyvenu šitame rajone, ir žinau, kad daugeliui svarbu tik tai, kad ne krikščionys demokratai. Aš nemoku meluoti, pasakysiu atvirai. Žinot, čia yra lenkai ir rusai pagrinde. Jiems nepatinka viskas, kas lietuviška. O ponas Paleckis kitoks“, – sakė Ona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius