Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 26

A.Sacharuko atiduoti prokurorams nereikia, atsakomybę turėtų prisiimti L.Karalius – Seimo vicepirmininkė I.Baltraitienė

Seimo pirmininkės pavaduotoja, opozicinės Darbo partijos narė Virginija Batraitienė teigia, kad Krikščionių partijos atstovo Aleksandro Sacharuko nereikėtų leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, o atsakomybę dėl kilusio skandalo turėtų prisiimti jo kolega Linas Karalius.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Dėl prokuratūros aš sakau asmeninę nuomonę, aš manau, dėl to jis (A.Sacharukas – BNS) nėra kaltas. Visą atsakomybę turėtų prisiimti L.Karalius. <...> Man išvis vaikiškai atrodo, kai pasako, kad aš nežinojau, kad aš palikau, ar Mantas Varaška aiškina, kad L.Karalius nežinojo, kad paliko tą kortelę, po kelių dienų tik pastebėjo, A.Sacharukas ją rado ir pats balsavo“, – trečiadienį Žinių radijui sakė V.Baltraitienė.

Ji tikino pritarusi, kad Seimas turėtų kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl apkaltos L.Karaliui ir A.Sacharukui pagrįstumo.

„Darbietė“ tvirtino, kad A.Sacharuką „atiduoti prokuratūrai“ būtų neteisinga, nes esą šioje situacijoje daugiau turėtų būti kalbama apie moralės dalykus, Seimo statuto ir konstitucinius pažeidimus.

Kreipimąsi dėl A.Sacharuko Seimo vadovybei laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas įteikė antradienį. Anot R.Petrausko, jeigu niekas nepasikeis, parlamento salėje jį pristatys dar šią savaitę.

Konservatoriaus Kęstučio Masiulio vadovaujama parlamento komisija, kuri svarstė galimos apkaltos pagrįstumą, yra konstatavusi, kad A.Sacharuko veiksmuose galima įžvelgti nusikalstamos veikos subjektyvių požymių, nes minėtas parlamentaras sąmoningai ir tyčia, žinodamas Konstitucijos ir įstatymų reikalavimus, juos ignoravo ir siekė padarinių, kurių iš anksto norėjo – L.Karaliaus pažymėjimu užregistravo Seimo posėdyje ir balsavo už jį.

Komisija prokuratūros prašė ištirti, ar A.Sacharuko veiksmų negalima vertinti kaip dokumento klastojimo ir dokumento pagrobimo bei jo naudojimo.

Specialioji Seimo komisija nustatė, kad A.Sacharukas vienuolika kartų sąmoningai balsavo už frakcijos kolegą L.Karalių, kai šis buvo išvykęs atostogauti į Azijos šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius