-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 05

Alfonsui Šimkui atsikratyti teistumo nepavyko

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kitų nusikalstamų veikų pagal nuteistųjų skundus juos atmetė ir paliko galioti apkaltinamąjį praėjusių metų liepos 2 d. Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendį.
Alfonsas Šimkus
Alfonsas Šimkus / J.Andriejauskaitės nuotr.

Tada pirmos instancijos teismas, kaip ir prašė valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, buvusiam Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriui Alfonsui Šimkui už piktnaudžiavimą tarnyba bei kurstymą kitą asmenį iššvaistyti jo žinioje buvusį svetimą turtą uždraudė trejus metus dirbti su valstybės tarnyba susijusį darbą bei skyrė 50 MGL dydžio baudą. Pinigine bauda buvo nuteistas ir verslininkas, iš savo bendrovės lėšų apmokėjęs valdininko pirktas automobilio detales – padangas, ratlankius, kilimėlius – už beveik 8 tūkst. litų. 

Nuteistieji Klaipėdos apygardos teismo savo apeliaciniu skundu prašė juos išteisinti, nurodydami, neva tarp valdininko ir verslininko įvyko „Volvo“ automobilių detalių mainai, tačiau teismas šia versija nepatikėjo ir paliko galioti apkaltinamąjį pirmos instancijos teismo nuosprendį. Tiesa, teismas perkvalifikavo valdininkui inkriminuotą bendrininkavimo rūšį iš kurstytojo į padėjėjo, tačiau tai įtakos bausmės dydžiui neturėjo.

Priminsime, kad šiuo metu apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamas Klaipėdos apygardos prokuratūros skundas dėl kito šių metų vasario 1 d. Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendžio, kuriuo tas pats buvęs valdininkas bei du kitų bendrovių vadovai buvo išteisinti dėl panašių nusikalstamų veikų – verslininkų apmokėtų valdininko automobilio benzino išlaidų bei mirusiems jo uošviams pastatyto paminklo. Teismas byloje atnaujino įrodymų tyrimą ir posėdį tęs šio mėnesio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius